Det å ønske seg barn, men ikke få det

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en blogg, opp i alt annet mørke. Henriette var den som tok vare på meg da jeg startet på skolen. To uker senere enn resten av klassen. Ikke akkurat kjempekult å starte etter at de andre har blitt kjent, kan man si. Noen av dere husker henne kanskje fra tidligere i bloggen. Denne jenta bestemte seg for å skrive om ufrivillig barnløshet, som hun og hennes mann går igjennom nå. Jeg vet hvor sterkt hun ønsker å få barn, og har visst det siden vi ble kjent. Jeg vet også alt om å ønske seg barn og lengte etter det. Det har jeg selv gjort. Og når jeg bestemte meg for det, fikk jeg det så snart som det var mulig å skape det. Å få fortalt at man ikke kan få barn, vet jeg derimot ikke hvordan er. Jeg kan prøve å forestille meg, men jeg vet ikke hvor vondt det faktisk er. Da jeg var gravid ble jeg fortalt om den uendelige lykken man følte når barnet for første gang lå på brystet. Jeg forestilte meg toppen av lykken og gledet meg. Når det først skjedde skjønte jeg at toppen av lykke ikke kan beskrives. Den følelsen jeg hadde har jeg ingen mulighet til å videreformidle. Den må oppleves. Og jeg tror frykten for å aldri få et barn er slik, men i bunnløs sorg og savn. Denne jenta har skrevet blogg siden i høst og er flinkere enn folk flest med ordene sine. At en slik blogg er interessant for andre, er det ingen tvil om. Det er så flott når noen mennesker åpner seg om problemer i livet, som ikke er hverdagslig, slik at andre kan føle i trøst i at det finnes flere. Den som skriver finner og trøst i å se at det er flere der ute. Det vet jeg alt om. Nå prøver dette unge ekteparet å skape et lite liv, men endeløs kjærlighet. Den lille skapningen som skal få livet til å bli optimalt. De har fått skikkelig hjelp og støtte rundt seg, men nå går de igjennom en tung prosess. Hele veien er hun åpen om hva som skjer. Jeg vil anbefale dere å lese bloggen hennes: henriettegren.wordpress.com , og husk at ingen vet hva dere tenker. Kommentarer og tilbakemeldinger er alltid godt å få! Ønsker dere en flott lørdagskveld fra en stille stue.  

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *