Jeg ♥ EL-bilen

Dere har spurt meg om EL-bilen jeg kjører. Jeg synes faktisk den er så fantastisk, at den skal få et eget innlegg. Om du har spørsmål utover dette, kom med det. Jeg skal svare på det jeg kan. Har prøvd å få med det mest vesentlige ved å eie denne. I forrige uke byttet jeg EL-bil, til en sølvgrå Leaf. Forandring fryder!
Etter at jeg flyttet til Lørenskog, tenker jeg hovedsaklig praksis foran luksus, og økonomi foran fråtsing. Likevel føler jeg at alt resulterer i en luksusfølelse. Jeg er den som ikke ser hvor mye jeg betaler når jeg fyller drivstoff. Jeg ser ikke hva matvarene koster, heller ikke i kassa, men mindre kortet er tomt for penger. Jeg slurver med å være økonomisk, fordi jeg aldri vil la penger styre eller ødelegge noe for meg. Likevel er jeg avhengig av økonomisk trygghet. Derfor tok jeg tok noen valg i fjor, om å spare mer i hverdagen. Det er to måneder siden jeg begynte å kjøre EL-bil, og det merkes veldig godt på lommeboken. Autonova, som jeg har trykket opp på siden av bilen, holder til i Lørenskog. Jeg kontaktet dem da jeg så en Leaf stå på utsiden. Fra 159.000,- for en Nissan Leaf! Det er jo billig. De har også 5 års nybil-garanti, selv om det er billige importbiler. Denne bilen har jeg kjørt før, jeg vet hva den gir meg. Dere som selv kjører EL-bil, vet hva jeg snakker om.  For moro skyld, samlet jeg flere gode grunner til å eie en EL-bil: – Du kjører gratis gjennom bomringen. Ved bomring i Oslo sparer du 31 kroner per passering. Hvis du kjører igjennom to ganger per dag i ett år, kommer det på 21.800 kroner! 
 – Årsavgiften koster 425 kroner.
 – Gratis parkering på alle kommunale parkeringsplasser. 
 – Tillatt å kjøre i kollektivfelt. Og dette er min hovedgrunn til å kjøre EL-bil. Jeg merker ikke rushen mellom Oslo og Lørenskog, men føler vondt for de jeg passerer. Særlig når solen skinner og trafikken står bom stille!
 – Miljøvennlig, så klart. – Om bilen kun lades hjemme vil det koste deg 2250 kroner per år. Eller 6,15 kroner dagen. – Hvis man har en ladestasjon i nærheten, trenger man ikke lade hjemme. Da er strømmen gratis, på offentlige ladestasjoner rundt om kring.  – Jeg har en egen app på mobilen, den heter ‘Lade Nå’. Når jeg klikker meg inn, forteller den meg hvor jeg er ved hjelp av et kart, og viser meg de nærmeste ladestasjonene. Jeg kan velge om jeg vil se alle, eller kun hurtigladere. Hurtigladere finnes for eksempel på Statoil. Det koster 70 kroner for en halv time, da lades bilen helt opp. – Hvis du har barn er det ypperlig. Det er god plass i baksetet og i bagasjerommet.  Fikk du litt lyst på en EL-bil nå? Jeg vet at denne fordelen med kollektiv ikke varer evig, men det er forhåpentligvis mange år igjen. Mange kroner spart. Får jeg ikke kjøre i kollektivtrafikken, kjøper jeg et helikopter. Jeg takler ikke rushen! Kanskje jeg skal bruke alle pengene jeg sparer, til å investere i et helikopter? Bilen min fortjente i alle fall litt skryt. Om du bor i Oslo-området og vil kontakte denne butikken, kan du ringe nummeret du ser på bildet. Hvis du vil ha samme fantastiske selger, så spør du etter Thomas. Han er blid og imøtekommende.  Så er det ikke så mye negativt med å kjøre en slik bil. Du må lade, du kan ikke kjøre altfor langt. Men jeg kom meg til Hønefoss fra Lørenskog, uten problem. Ergo, du kan kjøre litt langt! Kanskje noen lesere som har ris eller ros rundt EL-biler? ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *