HELL YES OR NO – Manneposten #31

Dette blir en mannepost, men for all del, det gjelder oss alle. Noen har spurt meg tidligere om tips for å komme seg ut av dette vanskelige stadiet i et kanskje-forhold. Jeg har svart med tips og triks, men det skal vel strengt tatt ikke være nødvendig å ‘spille’ for å like hverandre, hvis det er meningen at man skal være sammen. 

I går leste jeg en artikkel, skrevet av Mark Manson i en engelsk blogg. Jeg har lest den, forstått den og trykket den opp i trynet på meg selv. Dette er ord vi burde starte dagen med, hvis vi ikke har skjønt det. 
Tenk på dette for et øyeblikk: Hvorfor skal du noen sinne velge å være sammen med noen som ikke er gira på å være sammen med deg?

Det er snakk om en gråsone hvor vi får oppheng i et annet menneske. En sone hvor den ene parten har sterkere følelser enn den andre, eller hvor følelsene er utydelig. Denne gråsonen skaper masse trøbbel. En mann lurer ofte på om han skal bli eller ikke hvis jenta sine følelser ikke er lett å forstå. En jente der i mot, lurer på hva hun skal gjøre med han som har tvetydige følelser.  ?She said she?s not interested, but she still flirts with me, so what do I need to do to get her??
?Well, I know she likes me, but she didn?t call me back last weekend, what should I do??
?He treats me well when he?s around, but he?s hardly around. What does that mean?? De fleste datingtips handler om hvordan man skal ‘løse’ denne gråsonen. Si dette, gjør dette, ha på deg dette, skrive dette i en sms. Jeg har selv skrevet et innlegg om akkurat dette.  De fleste datingtips ender opp med at man overanalyserer. Og denne overanalyseringen kommer til et punkt hvor hvor man er mer opptatt av å analysere den andre sin oppførsel, enn å faktisk oppføre seg selv.

Frustrasjonen med denne gråsonen driver folk til vannvidd. Unødvendig manipulering, drama og ‘the game’. Og det virker jo logisk der og da. Når man er ko-ko i hodet, desperate og villig til å gjøre absolutt alt. Hvis jeg gjør sånn så tenker kanskje han sånn og deretter blir det forhåpentligvis bra. Nei! Dette er sannheten, dette er poenget ingen fortalte deg: Hvis du er i gråsonen til å starte med, så har du allerede tapt! Så er vi tilbake til start. Hvorfor skal du noen sinne være i ekstase for å være sammen med noen som ikke er i ekstase for å være sammen med deg? Hvis de ikke er glad for å være med deg nå, hva får deg til å tro at de forandrer mening? Hvorfor skal du gjøre en innsats for å overbevise noen om at de skal være sammen med deg, når de ikke gjør noen innsats for å overbevise deg? Og hva sier det om deg? At du tror du må overbevise mennesker for å være med deg? Du vil ikke være rundt mennesker, venner, som ikke gjør deg bra. Som skuffer deg, som snakker til deg som en dust. Så hvorfor i all verden skal du prøve å gjøre kjæreste ut av en jente som ikke vil være med deg? Hvor er din selvrespekt?

Nå skal jeg presentere loven om ‘FUCK YES, OR NO’. Dette betyr strengt tatt at du aldri skal date noen som du ikke så høyt om. Hvis du er på et ‘fuck yes’-stadie, så er du virkelig i ekstase for dette. Det klarer du ikke å være hvis ikke parten også er det. Og du skal ikke tillate deg å være med noen som ikke er det. Her er en liten plakat du kan forholde deg til:  1. Slutt å heng med mennesker som ikke er like opptatt av å være med deg. End alle hodeplager. End ønsking og håping. End alle nederlag og anger som følger. Start å praktiser selvrespekt. Bli den som avviser, ikke den som blir avvist.  2. Slutt å bli opphengt i mennesker bare for at du ikke har noen andre. Vi har alle vært der. Vi var ikke superopphengt i dette mennesket, men vi fortsatte fordi det ikke var noen bedre å velge. Vi har også vært med noen som vi kunne vært foruten. Det skal ikke skje igjen.  3. Bestem deg for at mulige problemer blir løst umiddelbart. Hvis noen spiller et spill med deg, spiller hard to get, eller presser deg til å gjøre ting du er usikker på, så er svaret ditt nå enkelt. Som vi kan relatere i rundt dating-fasen: Hvis du må spørre, så har du svaret ditt.  4. Etabler sterke, personlige grenser og tvihold på dem. Å holde på sterke grenser gjør deg ikke bare mer selvsikker og attraktiv, men det bidrar også til forutse ting i det lange løpet.  5. Vi alltid hvor du står med den andre personen. Siden du nå frigjør så mye tid og energi fra folk du ikke er så interessert i lenger, og mennesker som ikke er interessert i deg, vil du nå finne deg selv i langt flere situasjoner med bra mennesker som har klar tale og som er i ekstase for å være med deg!   Les mer om ‘Hell Yes, or No’ her.    Les flere Manneposter HER. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *