Mitt store leilighetsprosjekt- del 8

God formiddag! Det er dag 10 i prosjektet og jeg føler at ting begynner å gå saktere, selv om det bare er at ting egentlig har gått veldig raskt fra dag en. Nå er jeg i leiligheten til Ole for å poste dette innlegget til dere. Her kommer bildene som jeg tok i går, jeg vil tømme kameraet slik at jeg kan blogge kun bilder fra i dag, senere i kveld. 

Denne polske gutten sparkler og pusser om og om igjen. Han er kjempenøye og blir ikke fornøyd før det er perfekt. Derfor tar veggene mye av tiden. Det er jobbing på disse veggene fra 08.00 – 20.00 om kvelden, så det blir gjort mye. Prosessen tar bare lang tid og det ser rimelig likt ut for oss vanlige mennesker under prosessen. Jeg vurderte å ha tapet på noen av veggene, men nå vet jeg ikke lenger. Føler at jeg har torturert armene mine (fått betennelse så klart) med å fjerne tapet, i tillegg til at veggene blir så utrolig fine nå når de blir ferdige. Rommet dere ser han jobber med, er barnerommet. Bildet er tatt fra stuen, og mellom rommet og meg er det en yttergang. I yttergangen kommer badet i første dør til venstre, så kjøkkenet. Til høyre er inngang først, så walking closeth. Eh, det er meningen at det skal bli det i alle fall.  Ja, det er dette jeg snakker om. Det her var den siste delen som ble lagt med gulv. Vi (jeg og crewet mitt, ha ha) har valgt lister ved dørene til soverommene. Ellers går gulvet i ett mellom stue, kjøkken, yttergang og denne saken som kan bli en fin plass for klær. 

De er så flinke. Jeg stoler blindt på denne mannen som legger gulvet, som jeg også har kjent hele livet. Det er han som driver Bryn Bygg AS og selskapet har bare dyktige håndverkere. Anbefaler dem på det sterkeste. Gulvet mitt blir veldig, veldig fint og det er deilig å se det på, for nå ser jeg at det skal bli en leilighet. Underveis i prosessen er alt så rippet at det føles mer som en bonker.  På badet er tak og vegger nå ferdig lagt. Her holder Rolf på å legge panel og glava i toalettskapet. Man bygger inn alt man ikke ser av toalettet når det er vegghengt. Foringen skal dempe lyden fra naboene som går på do. Etter dette bildet ble tatt, har han lagt gipsplater rundt denne boksen og i taket. Akkurat nå er det to andre menn som står og legger membran på veggene her inne. Det tar et døgn før det tørker, derfor kan de ikke starte med å legge flis før i morgen.

Vasken har nå fått sin plass i eikeplaten på kjøkkenet!

Verandaen ser slik ut per i dag. Den blir nok det som prioriteres sist. Noen har kommet med noen tips angående denne. Kom gjerne med tipsene om igjen og nye fra dere som har noen ideer. Jeg tenker å få lagt planken her. Vet at IKEA skal ha noen slags puslebrett som er ferdigsnekret, men det finnes kanskje bedre løsninger også? Eller er det det beste?

Rommet mitt er ferdig pusset og har fått grunnmalingen sin på. Veggene er strøkent. Jeg har panelovner og litt rør her og der i leiligheten, men det gjør meg ingenting. Skal vel finne på noe lurt for å fremheve det på en kul måte, kanskje. 

(adlink) Flisvalg! Herregud for et makkverk. Jeg brukte 2,5 timer hos Right Price Tiles på Alnabru i går. Tidligere har jeg vist dere grå fliser, sant? Vel, jeg kom med samme tanker i går morges også, men jeg endte med å snu på det helt. Nå har jeg hentet 60 x 60-fliser. Hvite/ lys beige. Gulvet får 20 x 20-fliser, men de blir brune. Til den dokassa, altså der veggen stikker litt frem, ble vi litt usikre på hvordan en stor flis ville bli. Veggen der er kanskje 70-80 centimeter, noe som gjør at vi må kappe litt i store flisene. Jeg har derfor valgt å legge noen 10 x 10-fliser i blank marmor, mørkebrun, på den delen. Gleder meg til å vise dere.  Jeg er også så heldig at Right Price Tiles sponser meg med fliser, det fikk jeg vite i går etter at jeg hadde valgt ut hva jeg vil ha. Og jeg kan skryte av servicen deres med god samvittighet. Først har en mann hjuplet meg med å kartlegge det grå badet mitt, helt ferdig. Da jeg var i tvil fikk jeg ny hjelp og butikksjefen selv ble stående med meg i noen timer. Vi tegnet, så på farger, holdt flisene opp mot hverandre, ombestemte oss, så på andre løsninger. Mye frem og tilbake, men jeg er fornøyd med valget jeg har tatt nå. Selv om jeg føler at mørkegrått kler meg bedre, så gleder jeg meg til å se dette på veggene. Badet er bare tre kvadrat. Veldig lite! 156 centimer på den korte veggen og 118 på den lange. Det er ikke mye! 

Og igjen skal jeg skryte av Nissan som har oppfunnet denne fantstiske EL-varebilen som jeg låner i disse dager. Jeg blir mer og mer glad i den. Da jeg var på Nordsjø i morges var det tre ansatte som ble med meg ut for å se bilen på nært hold. Nå er de riktignok i en bransje hvor de virkelig trenger slike bilen, men de var utrolig fascinert over hvor god plass den har og hvor fin den faktisk er! Nå skal jeg komme meg avgårde til leiligheten igjen. Får dårlig samvittighet av å sitte her og skrive nå, det er sikkert noe jeg kan gjøre for å hjelpe til nå. Rydde, koste og støvsuge er min jobb. Det vil jeg ikke betale andre for å gjøre!  Her er de andre innleggene fra prosjektet:  Del 1 (hvordan leiligheten så ut da jeg kjøpte den). Del 2. Del 3. Del 4. Del 5. Del 6 (inspirasjon og interiørplanlegging). Del 7.    Les videre: Mitt store leilighetsprosjekt del 9

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *