Jeg & jentungen ♥ Nissan Pulsar

For tiden cruser jeg rundt i denne bilen fra Nissan. Det siste året har jeg sittet mest bak rattet på en elskverdig Nissan Leaf og e-NV200, men også en Nissan Note. Sistnevnte gjorde ikke noe spesielt inntrykk, men skuffet meg heller ikke. Den var OK. EL-varebilen ble jeg like glad i som jeg ble i Leafen, den var rå. Mens den du ser her nå, det er en Nissan Pulsar.

mai_nissan_2

Jeg er heldig som får lov til å teste så mange biler fra Nissan i lengre perioder, og jeg lover å alltid være dønn ærlig rundt hva jeg mener. Jeg var med Nissan Norge til Sverige i fjor og fikk også da prøvekjøre denne, samt hilse på han som har designet den. Det var en interessant tur. Jeg skal innrømme at jeg den gang ble forelsket i Nissan Juke, som jeg ennå har til gode å kjøre. Bildet over er forresten tatt av jentungen. Flink altså!

Pulsar skal konkurrere mot biler som Peugeot 308, Ford Focus, Toyota Auris, Opel Astra og selvsagt mot referansen i klassen, Volswagen Golf.

test+nissan+pulsar kopier

Hva kan jeg si om delen inne i bilen? Den har et vanlig håndbrekk, slik som i gamle dager. Jeg liker faktisk det bedre enn de fancy knappene. Det er to koppholdere i midtkonsollen. Det er et pluss. Ellers er display og alt lett og betjene i tillegg til at det er enkelt og oversiktelig.

Bilen er stille og behagelig i høy fart og den er romslig og hyggelig på innsiden. En perfekt familiebil som ikke koster en formue.

Pulsar har seks gir, men jeg trives best i femtegir på motorveiene her i Oslo. Mulig farten må mer opp for at jeg skal behøve det ytterste giret. Bensinmotoren er den nye 1.2 liters DIG-T på 115 hestekrefter, mens 1.5-liters dCi-motoren på dieselsiden yter 110 hester og har et dreiemoment på 260 newtonmeter. Jeg kjører som sagt bensinbilen.

mai_nissan_1

Nissan Pulsar er 11 centimeter større enn på en golf, og disse har gått til å gi baksete og bagasje større plass. Som mor merker man dette veldig raskt.

Litt ekstra informasjon for dere som faktisk vurderer å kjøpe ny bil.
Pulsar tilbys i tre utstyrsgrader: Vista, Acenta og Tekna.

Vista er billigst og begynner på 226.900 kroner. Den har oppvarmede forseter, klimaanlegg, start og stopp, seks kollisjonsputer og Bluetooth.

Acenta begynner på 248.900 kroner. Den har alufelger, tosoners klimaanlegg, tåkelys foran, nødbremseassistent, skinntrukket ratt og girspak. Legger du på 10.000 kroner får du også navigasjon med NissanConnect, LED hovedlys, regnsensor, nedblendbart steil og nøkkelløst system med startknapp.

Tekna er toppmodellen. Den koster fra 273.900. Da får du Nissan Safety Shield, Nissan Connect, 360 graders kamera, 17-tommers hjul og LED hovedlys. Skinnseter er tilgjengelig for 10.000 kroner ekstra.

mai_nissan_3

Å stå på knær inn i et baksete for å feste sikkerhetsselene blir en del av hverdagen, da betyr det faktisk noe. Baksetet er stort her, og det kan jeg lett bevise ved å fotografere jentungen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *