Jeg bruker hverken kondom, piller eller spiral

Jeg vil ikke pakke hormoner i kroppen, det forandrer meg. Jeg vil være meg. Jeg vil ikke feste plaster til kroppen til enhver tid, jeg vil ikke pakke noen spiral i mitt helligste. Jeg vil ikke ha en p-stav i armen og jeg vil ikke bruke p-sprøyter. Da gjenstår det kun å bruke kondom, noe de fleste gutter ikke er fan av. Heller ikke jeg.

Det resulterer å hoppe av i svingen. Det er kanskje greit om det finnes en åpning for å få barn hvis det skulle skje, men det er aldeles ikke helt trygt.

_MG_4068 (2)

Be yourself – sier slagordet til NaturalCycles. Da jeg fikk forespørsel om å prøve meg på en ny type prevensjon, som også er helt naturlig, takket jeg ja med en gang. Jeg ble glad for dette oppdraget. Dette er noe jeg har skrevet om flere ganger før (at jeg ikke bruker piller), og noe jeg er interessert i.

Jeg vil jo være trygg, men jeg vil ikke ha merkelige ting på eller i kroppen min. Det sitter langt inne og du får lov til å synse og mene hva du vil om det. Enn så lenge er dette min kropp i mitt liv, og jeg har mange tanker og meninger i dette livet. 

_MG_4075

Man skal måle tempen, notere den i en app, så vite om det er trygt eller ikke. Det viktigste er å gjøre det til en del av morgenrutinen. Før du spiser og drikker helst.

_MG_4082 (5)

Å bruke denne type prevensjon er 99,9 prosent sikkert. Hvordan kan jeg si det? Vel, jeg har ikke funnet det ut selv, men forskere har forsket nok til å vite at det er slik. Og hvis det ikke hadde vært slik så hadde de ikke fått lov til å skrive det heller.

Grønn dag er 99,9 prosent sikkert. Mens rød dag er risiko. Det er riktignok en god del røde dager, for sikkerhetens skyld, men da kan man bruke kondom de andre dagene. Jeg har tatt i bruk denne i dag. Jeg har målt min første temperatur på 35.02 og skal fortsette med dette hver dag. Hvis jeg klarer å få dette som en rutine blir jeg veldig glad. Da har jeg funnet min vei.

Hvorfor jeg ikke vil pakke hormoner i kroppen? Jeg tror det kommer en dag hvor vi får vite at det ikke var så ufarlig som vi trodde. Jeg blir en helt annen person når jeg tilsetter kroppen hormoner. Det er skummelt. Og det får meg til å tenke at mange jenter og kvinner er en annen enn de egentlig ville vært, uten pillene. Hormoner er jo oss, så det er ikke naturlig for kroppen å få det tilsatt. Er det vel?

Jeg har blitt advart mot debatt rundt produktet, men jeg er klar. Jeg kan stå for at jeg gjør dette. Man skal måle hver morgen, og ha hatt minst tre timer søvn. Like etter eggløsning, vil temperaturen stige. Den vil falle igjen like før eller etter menstruasjon.

Er det noen som har erfaring fra en slik type prevensjon?

48 kommentarer

 1. Karoline

  Jeg bruker lignende prevensjon. Men så mye å bedre å slippe å registrere i applikasjonen. «maskinen» forteller deg alt. Pearly heter min. Kan lese mer om det på pfc.no. Har brukt den i tre år og superfornøyd.

  1. Hei, er det denne du mener http://www.hormonfritt.no/pearly ? Jeg har bestemt meg for a bli hormonfri frue jeg og. Synes dette er spennende.

 2. Denne har jeg så lyst til å prøve ut!

 3. Kjersti

  Spanande! Om denne typen prevensjon faktisk er så sikker som produsenten seier, er den jo gull verdt! Eg går på p-piller sjølv, men har vore heldig og ikkje merka nokon forskjell på humøret, eller andre biverknader, av hornonane, så eg er stornlygd med pillane mine. Men for dei som får biverknadene, må dette være eit veldig bra alternativ! Prevensjon er noko ein absolutt ikkje skal kimse av, spør du meg.. Lukke til! 🙂

  1. tingjegliker

   Hvis pillene fungerer bra for deg så er det jo ingen problem 🙂

 4. DAGSVERMER - Hest, trening, mat, karriere, hverdag...

  Jeg har tenkt på å prøve noe slikt lenge! Jeg sluttet med p-piller for en liten stund siden, da det ble bare kluss etter mange år. Jeg hadde egentlig planer om å bestille legetime for å høre om spiral etter at jeg sluttet, men så merket jeg hvor mye bedre jeg følte meg uten noe! Humøret mitt er jevnere, huden er enda finere og jeg føler at jeg får bedre resultater av treningen! Så jeg har IKKE lyst til å tilsette kroppen min hormoner igjen. Jeg tror det naturlige er det beste, så lenge man finner en metode som fungerer om man ikke vil ha barn 🙂

  Til sist vil jeg bare si at jeg liker deg veldig godt. Du er så jordnær og inspirerende. Jeg var i ferd med å skrive snill, men jeg kjenner deg jo ikke, selv om jeg tydeligvis har fått følelsen av at jeg gjør det gjennom bloggen din, hehe! 😀 Ønsker deg en fin start på uka!

  1. tingjegliker

   Tusen takk for det 🙂 Interessant å høre det med huden og humøret, akkurat det samme jeg selv opplever.

 5. Kjøpt og betalt altså. En ting er å reklamere for et termometer, som ikke kan kalles prevensjon men et _alternativ_ til prevensjon i beste fall. Enda verre er det å starte innlegget med å spre en sånn dårlig holdning til bruken av kondom, som så mange unge burde være mye flinkere til å bruke også av helt andre grunner enn å hindre graviditet!

 6. Vet ikke om jeg helt forstår dette…..du vil ikke at han skal bruke kondom for det ødelegger «de magiske øyeblikkene» -mener du at magiske øyeblikk bare oppstår på grønne dager?

  Forøvrig syns jeg det er uansvarlig å ta slike sjanser når man er ny i et forhold-og det i tillegg er barn involvert. Hvis man ikke er voksen nok til å bruke kondom er man ikke voksen nok til å ha sex.

  1. tingjegliker

   Handler vel ikke om å ikke være voksen nok til å bruke kondom. Kanskje man føler seg ferdig med det?

 7. Svanhild

  Har brukt NC siden juni, veldig fornøyd. Har kjæreste, så vi har måttet finne alternative løsninger på røde dager 😉 Nå har appen (og ikke minst undertegnet) blitt kjent med min syklus og jeg får flere og flere grønne dager, hurra! Fascinert over min egen kropp egentlig og hvordan dette alt virker 🙂 Når den dagen kommer jeg vil bli gravid vet jeg jo nøyaktig hvilken dager jeg skal kjøre på!

  1. tingjegliker

   Så spennende å lese at du får flere og flere grønne dager! Det er jo faktisk superrelevant for oss som ikke kjenner til testen skikkelig ennå 🙂

   1. Svanhild

    Ja, det er stas med flere grønne dager 🙂

    Viktig å påpeke at det er viktig å ta temperaturen før du gjøre noe som helst annet; med engang når du våkner før du går ut av senga. Og noenlunde på samme tid hver dag. I helgene når jeg kanskje vil sove litt lenger en vanlig, setter jeg på alarmen og måler – sover så litt videre.

 8. Suzanne

  Jeg har brukt Pearly i mange år. Funker fjell! Og maskinen både registrerer og måler. Egentlig kan man bare kjøpe et termometer og gjør det selv. Det eneste den gjør er å vite når du har økning eller stigning i temperatur;-)

 9. Toril Kremmervik

  Jeg har heller aldri i mitt liv brukt p-piller eller noen form for prevensjon. Nå har vi bevisst valgt å ikke få barn pga at jeg har en kronisk betennelsesreumatimse som har medført mange operasjoner i hæler, ankler, håndledd, albuer og skuldre.

  Både mannen min og jeg elsker unger, men vi har valgt å ikke få barn pga reumatismen min, og pga alle operasjonene jeg har vært igjennom. Det har jo vært 4-6 operasjoner hvert år siden 1995, og etter en operasjon skal jo kroppen fungere igjen, trene seg opp osv.

  Uansett så har jeg ikke ville pakke i meg alle disse kjemikaliene i kroppen min, og mannen min og jeg sa det at skulle jeg bli gravid, så var vi voksne nok til å ta i mot en baby som vi ville elske. Vi har holdt oss til kondom vi, og det har fungert utmerket for vår del.

  Jeg har som deg ikke ville pakke hormoner inn i kroppen min, og det angrer jeg ikke på.

  Hver og en må finne ut hva de selv synes fungerer best for seg selv 🙂

  Ønsker deg en kjempefin mandag fra solfylte Trondheim 🙂

  Hilsen Toril
  http://www.torilkremmervik.no/blogg

 10. Den type prevensjon fungerer sikkert helt greit, men jeg holder meg til p-piller da jeg ønsker å kunne ha sex når jeg vil, uten å måtte ty til andre prevensjonsmidler 🙂

  Også er det jo greit å kunne hoppe over menstruasjonen en gang i blant, noe jeg har gjort av og til i 3-4 år, veldig greit!

  Men så lenge du er fornøyd med denne typen, så er det jo bare å bruke den

 11. Ingvild

  Hei! Først vil jeg bare si at dette ikke er ment som kritikk,kanskje mer som et spørsmål…jeg husker at Caroline Berg Eriksen fikk mye kritikk etter at hun reklamerte for dette produktet,og hevdet at det var 99,9% sikkert…så jeg leste innlegget hvor hun måtte si noe om det,og da skriver hun:

  «I ettertid av dette innlegget har jeg og Natural Cycles mottatt en del kritikk for at produktet ikke er så sikkert som det produsenten hevder. Vi har derfor gjennomgått dokumentasjonen og ønsker å komme med følgende presiseringer: Det er ikke noe grunnlag for å hevde at dette produktet er 99,9 prosent sikkert, tallet er nok en del lavere enn det uten at man kan si noe eksakt, da det ikke foreligger studier av god nok kvalitet. Lignende produkter anslås av WHO å ha ca. 75 prosent effekt ved normal bruk.»

  Så da kan vel egentlig ikke du heller påstå at det 99,9% sikkert? Med mindre de har forsket mer og kommet frem til det nå da? For isåfall vil jeg også prøve dette,for som deg blir jeg litt rar av disse fremmede hormonene jeg får av spiralen min…

 12. Dette hørtes spennende ut! Går selv på p-piller, men vurderer sterkt å slutte siden jeg føler at jeg ikke har kontroll over humøret mitt lenger. Kanskje dette er et veldig godt alternativ?

 13. Cathrine

  Kanskje det her er noe for meg. For jeg selv har ikke lyst til å putte kroppen min full av hormoner mere. Merker jeg blir en helt annen person når kroppen får tilførsel av hormoner. Nå så bruker kun jeg og samboer kondom. Og huden min ser heler ikke ut når enn får hormoner i kroppen som ikke skal være der. Hvor får enn kjøpt den? Stå på Anette
  Folk får bare si sin menig om det. Jeg er helt ening med deg om det du skriver

 14. denne prevensjonsmetoden tror jeg heller føre til flere uønskede graviditeter som igjen fører til enda flere aborter.
  Aborter er i allefall ikke bra for kroppen.

  Nei ta deg en p pille.

 15. Etter å ha reagert svært negativt på p-piller (jeg ble et gråtende monster, aldri vært så deprimert i hele mitt liv) så brukte jeg en lignende sak, da tok man riktignok urintest istedenfor temperatur. For at dette skal funke må man nok ha regelmessig mens, det har jeg alltid hatt og så hjelper det vel hvis man er i et fast forhold slik at også partneren er obs på at man ikke bruker mer konvensjonell prevensjon. Det komiske var jo at når jeg endelig var klar til å bli gravid så viste det seg jo å være vanskeligere. Da brukte jeg bla. termometer for å time eggløsning og da ble det full klaff til slutt. Med et par rammer rundt så tror jeg dette kan være et godt alternativ til piller, det skal ihvertfall aldri mer inn i min kropp. Etter barn har jeg spiral og det funker topp, ingen mens eller smerter halleluja!

 16. Cecilie

  Høres ut som et spennende produkt! Har veldig lyst til å teste det ut Vet du hvordan det kan kombineres med nattevakter? Ser du skriver minimum 3 timer søvn, men kan det måles etter man har sovet ut etter nattevakter?

  1. NaturalCycles

   Hej Cecilie!
   NaturalCycles fungerar bäst om man vaknar vid ungefär samma tidpunkt på dygnet efter att ha sovit ungefär samma antal timmar. Om detta inte är fallet så är det ingen fara med säkerheten, men högre temperaturfluktuationer kan leda till fler röda dagar. Detta är dock väldigt individuellt hur mycket sömnen påverkar temperaturen, så jag skulle rekommendera dig att testa. I värsta fall så kan inte NaturalCycles detektera ägglossningen pga för mycket variationer i temperaturen och då blir det många röda dagar. En sak som kan hjälpa för att få fler gröna dagar är att kombinera temperaturen med ägglossningstest. De finns att köpa online, tex via vår webshop (shop.naturalcycles.com). Köp inte på Apoteket, där är det väldigt dyrt! Skulle du upptäcka stora variationer kan du med fördel mäta de dagar när du år upp ungefär samma tid efter att ha sovit ungefär samma antal timmar och helt enkelt skippa de andra dagarna.
   Har du fler frågor eller funderingar får du gärna mejla oss till support@naturalcycles.com 🙂 Bästa, NC

 17. Kristina

  Jeg syns du er tøff! Jeg merket også stor forskjell på kroppen min når jeg prøvde å bli gravid og var helt fri for hormoner! Elsket det!
  Men når jeg prøvde å bli gravid, brukte jeg noe av samme tingen som du bruker nå, bortsett fra at jeg tisset på en stick hver morgen. Der var det samme prinsippet at etterhvert som den ble kjent med kroppen min, ble resultatet et annet 😀 veldig fornøyd med det! Så tenker at jeg vil prøve noe av det samme som du har her! 🙂

 18. Veronika

  Sønnen min på 3 mnd er resultatet av denne typen prevensjon..:) Er veldig glad for det resultatet nå, men jeg ville aldri brukt denne typen prevensjon om det er uaktuelt med barn selv om det er flott å slippe hormoner.

 19. Hei. Jeg ville aldri i verden våget å bruke det. Bare hvis det var helt greit at jeg ble gravid. Men tror du virkelig på dette alternativet?
  hilsen Lise

 20. Caroline

  I følge WHO er ikke dette mer enn 75% sikkert, og hadde 100 kvinner prøvd dette i løpet av ett år hadde 25% av dem vært gravide innen ett år. Veldig fint at du har funnet ut noe du vil prøve, men synes nok det er litt skummelt at du reklamerer for dette . Det er kanskje ikke så krise for en på din alder å plutselig bli gravid, men litt verre for en 17 åring som følger med på bloggen din. Man burde være litt ‘kildekritisk’ før man stoler blindt på slike

 21. Jeanette

  Helt enig med deg, sluttet selv på p piller for 2 år siden da kroppen reagerte veldig på det. Du får si i fra hva du synes etter å ha gått på det en stund

 22. Jeg må bruke p-piller pga kraftige menssmerter. Har sluttet en periode, men overlever virkelig ikke.
  Jeg er i forhold på fjerde året, kunne gjerne brukt denne metoden. Men jeg hadde aldri turt i ett så nytt forhold, i tillegg til at det allerede er et barn ivolvert.

 23. Hørt mye bra om dette, så jeg har trua!
  Selv er jeg dessverre nødt til å gå på p-piller da jeg blir jeg veldig, veldig dårlig under menstruasjon og blir nødt til å hoppe over mest mulig (til og med anbefalt av flere leger). Hadde jeg kunne tatt fri en uke hver måned for å ligge halvdød, skulle jeg prøvd det ut selv 😉

  Enhver kvinne må få lov til å gjøre hva de vil når det kommer til sin kropp! Ikke alle reagerer på samme måte til alt, så da må man gjøre det som er rett for seg og sin kropp. Vi skal tross alt bo i den ganske lenge 🙂

 24. Rannveig Heitmann reklamerte også for dette.. Du vet, hun som snart har 3 ikke-planlagte barn. Jeg fulgte også diskusjonen rundt dette med Fotballfrue, som sitert over her, veldig rart de fortsatt reklamerer med 99,9% sikkerhet. Jeg er veldig skeptisk etter at min venninne som heller ikke er glad i tilsatt hormoner har 2 aborter bak seg ved bruk av pearly (er vel samme konseptet?) Tror du skal ha problemer med å finne leger som synes dette er en god ide vist man overhodet ikke vil bli gravid.

 25. Lurt av deg å droppe p-piller.. Erfarte selv å få blodpropp i hjernen av dette får nien mnd tilbake. I en alder av 21 kan jeg være overlykkelig over at jeg ikke sitter igjen med varige mén, «bare» hodepine..

 26. _LanciA_

  99,9 sikkert er det ihvertfall ikke.
  Ihvertfall i følge fagfolk.
  Stoler mer på de enn produsentene av slike produkt!
  Jeg hadde ikke stolt på dette lengre enn jeg kunne hivd det.
  Men vil man bli gravid så kjør på.
  Jeg for min del er værken hypp på kjønnsykdommer eller å bli gravid, så ville aldri falt meg inn å kjørt på uten med noen jeg akkurat hadde møtt.

 27. susanne

  Uten å ha lest meg opp på disse alternative prevensjonan , så tenk fornuftige mæ at sæden lev jo i flere dager i underlivet. Så sjøl om man har fått «rødt lys» så fær jo sæden fortsatt å svøm

  1. Heeeelt riktig.

  2. NaturalCycles

   Hej! Självklart har vi räknat med att spermier kan överleva max 5 dagar i den kvinnliga kroppen. (Du kan ta en titt på det ursprungliga forskningsarbetet här: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejm199512073332301
   Spermier kan överleva max 5 dagar i vår kropp. Det finns bara 6 dagar per cykel där ett oskyddat samlag kan leda till en graviditet. Därför är det fertila fönstret bara sex dagar lång om spermierna möter rätt miljö i slidan, livmodern och äggledarna. För att spermier ska överleva längre än ett par timmar, bör du ha ett fertilt livmoderhalssekret. Utan det kommer spermierna snabbt dö och ‘det fertila fönstret’ kommer att reduceras till ett par timmar under ägglossningsdagen. Det fertila livmoderhalssekretet hjälper spermierna att resa från livmoderhalsen till livmodern och slutligen till äggledaren. När spermierna når äggledaren, kan det leva där i upp till fem dagar och vänta på att befrukta ett ägg. Oavsett om din livmoderhalssekretet är fertilt eller inte,förutsätter NaturalCycles alltid att ditt fertila fönster är 6 dagar lång – den maximala längden. Detta innebär att NaturalCycles aldrig kommer att ge dig mindre än 6 röda dagar per cykel. Generellt kan man förvänta sig mer än 6 röda dagar per cykel på grund av våra cykler är oregelbundna. Om du har fler funderingar kan du gärna maila till support@naturalcycles.com . Bästa hälsningar, NC

 28. Marthe Waagan

  Hei!
  Dette kunne virkelig jeg tenkt meg å begynt på. Hvor får man kjøpt denne? 🙂

  1. Hej Marthe,

   Ladda gärna ner appen från App Store eller Google Play, sök på Natural Cycles. Du kan även läsa mer på vår hemsida http://www.naturalcycles.com 🙂

   Hälsningar
   NC

 29. Jeg slutta på p-piller etter å ha gått på det i 4 år. Følte på en måte at det var noe alle unge jenter måtte gå på, men det viste seg at humøret mitt ble en berg-og-dalbane uten sidestykke og mensen ble utrooolig mye lenger enn det den hadde vært før. Er ganske sikker i min sak når jeg sier at jeg legger skylda for depresjonen jeg slet med i 2 år på p-pillene. For meg funka det ikke, og føler meg mye bedre og mer ‘meg selv’ når jeg ikke tar p-piller. Vurderer sterkt å prøve noe lignende uansett hva alle skeptikerne syns!

 30. Når samtlige av landets kvinnelige bloggere tidligere i år reklamerte for denne på akkurat samme måte som deg, fikk de kraftig kritikk. Samtlige gikk tilbake på sine skråsikre uttalelser om at den er 99,9% sikker, for det er et tall som ikke har rot i virkeligheten..

 31. Til mange av de som kommenterer…..: Nå er jo ingenting 100% sikkert. P-piller eller kondom – man kan fortsatt bli gravid. Både jeg og søstera mi eksisterer selv om muttern gikk på p-piller 😉

 32. Røverdatter.com

  Dette er bare farlig. I verste fall kan dette innlegget i sin ytterste konsekvens føre til at flere av leserne dine blir uønsket gravide.
  Tenk over hvilket ansvar du har som en så profilert blogger. Dette produktet har ingen dokumentert effekt. At det, som du sier, er 99,9% sikkert, er bare tull. Det finnes ingen forskningsbaserte holdepunkter som kan bekrefte det du påstår her. Om du bruker dette produktet selv får være opp til deg, men å promotere det slik du gjør her kan få store følger! Skammelig

 33. Silje Evensen Krogh

  Anette!! Hvorfor svarer du ikke på den svært relevante og saklige kritikken her??? Utrolig skuffet over deg. Har fulgt deg i årevis og er sjokkert over at du selger deg for et slikt søpleprodukt. Dette produktet er IKKE 99% sikkert, tilogmed leverandøren har gått ut med det selv. Du kan i det minste endre teksten din i innlegget hvis du skal stå for dette. Fy skam

 34. NaturalCycles

  Hej alla med funderingar! Vi vet att NaturalCycles har fått dålig publicitet vilket så klart vi upplever som mycket tråkigt. Detta beror på att NaturalCycles har blivit felaktigt hemförd med ”Natural Family Planning-metoden (NFP), vilket är precis den som NaturalCycles är utvecklad för att avancera. Säkerheten hos NFP är ca 75% för typisk användning källa WHO: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs351/en/, eftersom det påverkas av den mänskliga faktorn (dvs. subjektiva avläsningar och fel beräkning på kalendern). I denna metod ingår ingen avancerad statistisk algoritm, men en hel del kvalitativa indikatorer (som lätt kan bli misstolkas, därav den låga säkerheten).
  NaturalCycles är en fertilitetsmonitor som hittar en kvinnas fertila och icke-fertila dagar med kliniskt testat 99,95% exakthet (se nedan) genom att analysera hennes basala kroppstemperatur. Detta genom att kroppstemeraturen ökar med ca 0,2-0,5 grader efter ägglossningen. Detta kan även kombineras med att mäta LH.

  NaturalCycles är baserat på en avancerad bio-statistisk algoritm som, i fastställandet av fertila och icke-fertila dagar bl.a. tar hänsyn till faktorer som variation av cykellängd och ägglossningsdag, spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer, mm. NaturalCycles är kliniskt testad, vår första studie publicerades i The European Journal of Contraception and Reproductive HealthCare här: http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/13625187.2014.988210

  Vår andra studie är precis klar, detta är vår Pearl Index studie som är baserad på data från mer än 4000 kvinnor. Studien är inte publicerad ännu, men siffrorna är slutgiltiga. Denna studie liksom den första genomfördes i samarbete med Karolinska Institutet i Sverige. Resultaten visar på att de gröna dagarna är 99,5 % icke fertila dagar vid perfekt användning och vid normal användning en högre procent än vissa andra godkända preventivmedel.

  Därtill, startas en tredje studie redan i höst tillsammans med Karolinska institutet. Har man mer frågor och funderingar är man välkommen att kontakta oss support@naturalcycles.com!

 35. Hvor kjøper man dette?

  1. NaturalCycles

   Hej!
   Du kan gå in på http://www.naturalcycles.com för att köpa NaturalCycles!
   Bästa hälsningar, NC

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *