Hva kan man snakke med venninner om?

Jeg overhørte et par venninner i garderoben på trening i dag. Hvor gode venner de var, det vet jeg ikke. Samtalen handlet om været, varmekabler i gulvet og radiatorer. Over lengre tid. De snakket lite innlevende og svarene gikk i «ja, ja».

Dette har jeg opplevd flere ganger, og jeg har opplevd å kjenne til mennesker som har pratet slik til meg. Jeg klarer ikke å henge på når man skal være en ‘annen’ ute i det fri, enn man er hjemme. Eller inne i hodet sitt. Man går vel ikke å prater så tørt i hjemmet? Og gud forby, men om noen gjør det, så gjør de det i alle fall ikke inne i hodet sitt!

oktober_outfit_12

Hva snakker du med dine venner om? Når jeg er med mine venninner snakker vi om gutter, sex, det å være i godt humør og ovenpå, følelser og opplevelser. Vi snakker om det å være i kjelleren når vi er i kjelleren. Det tror jeg virkelig ingen har godt av å holde for seg selv!
Vi snakker om ting vi opplever og ser. Vi fantaserer også en del. Snakker om ting som muligens aldri kommer til å skje, men hva hvis og hva om. I positiv forstand. Det er moro.

Man har også dem som kun prater om andre enn seg selv. En type mennesker som ikke egner seg selvkritikk mens eller innsyn. De som bare snakker setninger som:

– Så du hva hun hadde på seg?
– Herregud, hvem er det hun tror hun er? (vedkommende har mest sannsynlig hatt det moro og fått til noe bra)
– Jeg skjønner ikke at hun orker å leve som det der?

Energitømming delux! Hva med:

– Hørte du hva hun gjorde? Hun er helt rå!
– Synes det er så rått at hun tør.
– Kult at hun klarer å leve slik, jeg hadde aldri turt det.

All positiv prat gjør deg glad, selv om det gjelder deg selv eller andre. Negativ prat er tung og tynger deg. Tør prat vet jeg ikke hva gjør med deg. Det er nok en overdreven trygg sone hvor man hverken blir trist eller ekstra glad. Høres kjedelig ut. .  Selv om vi alle har våre dårlige dager. Jeg kan være pessimist for en dag jeg altså.

Hva prater du med dine venner om? Prater dere om sex? Som by the way er verdens mest naturlige ting, men samtidig så «unormalt» å prate om.

De beste vennene er de man tør å dele absolutt alt med. De deilige, deilige samtalene hvor man ikke er redd for å blotte en eneste del av seg selv.

♥ Del denne posten med den vennen du tør å si absolutt alt til. ♥

10 kommentarer

 1. Kristina

  Jeg har 3 gode, gode venninner som jeg prater med om alt ❤ det være seg dårlige perioder, oppløftende lange samtaler, vi ler, gråter, prater om gutter, sex, barna våre, drømmer, fantasier… ja, rett å slett alt! Kunne ikke levd uten disse ❤
  Det er sånne venner som gjør livet noen hakk bedre!!

 2. Jeg kjenner det er utrolig kleint å snakke om sex med mine venninner.. Det er litt personlig. Snakker dere om hvordan man onanerer og sånn…? Hjelp. Da hadde jeg dratt. haha.. Ellers går vel praten slik som du beskriver. 🙂

 3. Bestevenninna mi og jeg har kjent hverandre hele livet, og hun er den jeg kan prate om absolutt ALT med.
  Men i de siste månedene har hun slitt veldig og har nå funnet ut at hun lider av angst og depresjon.. Hun snakker veldig ofte med meg om det, og selv om hun har blitt mye bedre, så merker jeg at jeg ikke klarer å snakke med henne dersom jeg sliter litt.
  For hva er vel det jeg sliter med i forhold til det hun sliter med?
  Det går seg vel til, men akkurat nå er det samvittigheten som tar over 😉

 4. Dette ble dagens tekst for meg! Jeg er så heldig at jeg har slike gromsnakkevenninner, men som så mange andre, opplever jeg også det å bli baksnakket. Så sitter de fleste av oss i glasshus og det singler av steiner tidvis, men uansett, hurra for framsnakkinga!

 5. Venninnegjengen min og jeg hadde en runde der vi en og en fortalte om hvor store indre kjønnslepper vi har. Så ja, DER er vi 😛 Det er ikke noe filter, og vi kan være så glade, crazy, sinte eller triste vi bare vil 😀

 6. Takk for artig blogg, er gøy å følge deg og dine sprø påfunn, digger det:-).
  Men akkurat her syns jeg jo at du gjør litt av det du skriver selv – å prate om andre enn seg selv. Alle mennesker har vel kjedelige samtaler innimellom, ikke nødvendigvis fordi det er det man helst vil snakke om, men fordi det er nødvendig.
  Her får jeg inntrykk av at du syns du er litt bedre enn disse menneskene fordi DU har mye mer interessante samtaler med dine venner :-).
  Mulig jeg missforstår litt her, men regner med at noen av samtalene mellom f.eks deg og kjæresten om dagen omhandler, gulv, farger og skeive gulv og det høres ikke så interessant ut for andre :-).

  1. tingjegliker

   Jeg mener aldri at noen en bedre enn noen. Vi er alle like mye verdt og det var aldeles ikke budskapet i dette innlegget 🙂 Var mer som at jeg tenkte over det. Men jeg regner med at alle synes de selv har interessante samtaler. Det er jo bare forskjellen på oss mennesker 🙂

 7. Toril Kremmervik

  Jeg har flere gode venninner som jeg kan prate med om absolutt alt, og vi bygger hverandre opp, støtter hverandre, oppmuntrer hverandre, er der for hverandre i tykt og tynt, og finner på sosiale ting sammen 🙂 De venninnene har jeg kjent siden vi var tenåringer, og de betyr kjempemasse for meg <3 🙂

  Vi har også pratet om intime ting, men da er det noen av oss som har søkt råd hos de andre, men vi har aldri diskutert sexlivet til noen av de andre hvis de ikke er tilstede.

  Denne venninnegjengen min er jeg kjempeglad i, og jeg verdsetter dem kjempehøyt <3 🙂 Man trenger slike venninner som utfyller hverandre, og samtidig vite at du kan være der for vennene dine hvis de trenger deg 🙂

  Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

  Hilsen Toril
  http://www.torilkremmervik.no/blogg

 8. Hvordan øyenskygge har du brukt her ? 🙂

  1. tingjegliker

   Hei, Ida. Det er en brun og en lysebryn med shimmer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *