Hvordan klarer jeg å ikke være andre?

Etter den fine arbeidsøkten jeg hadde i går, kom dette spørsmål opp. Jeg har jo skrevet dette innlegget på oppfordring av dere. Jeg fikk faktisk spørsmålet om hvordan jeg klarte å være meg selv. Og selv om at jeg etter min egen oppfatning ikke kan være noe annet, så vet jeg at det er relevant. Det er ikke alle som tør.

tights

Ny tights fra Nelly (annonselenke). Denne modellen ser ut til å være utsolgt, men mange andre som ligner.


Nå skal jeg fortelle det motsatte. Hvorfor jeg ikke klarer å være som andre. Jeg kan ikke fordra å bli dratt under en kam med mennesker som er ulike fra meg selv. Jeg vil ikke gjøre noe for andre for å forvente noe tilbake. Jeg ønsker ikke at ungen min skal ha samme oppdragelse som det står i bøker med barnepsykologi og forskning. Jeg vil ikke kaste bort livet mitt med å chatte på Facebook eller scrolle timesvis gjennom andre sin dritt.

Jeg klarer ikke å la det være greit at et forhold skal stoppe meg fra å gjøre mitt. Jeg kommer aldri til å bli kjæreste med en mann som ikke unner meg å følge drømmene mine. Jeg forbanner både sjalusi og utroskap. Er du ekstremt sjalu kobler jeg det opp med at du selv har noe faenskap i skapet. Jeg er ikke bygget for sånt drama.

Jeg vil leve. Elske. Oppleve. Reise. Jeg vil ikke reise på en årlig charter-tur til Gran Canaria for å møte naboene mine i en annen setting. Hvis jeg kan se hele verden, så vil jeg gjøre det.

Jeg kan ikke kaste bort livet mitt på å sove, derfor sover jeg så lite som jeg trenger. Vi trenger ikke sove mye egentlig, det er bare en vane noen legger seg til.

Jeg klarer ikke å late som at jeg er noe jeg ikke er. Jeg fikser ikke å late som jeg er som folk flest, når jeg ikke er det. Det virker for meg som å pine meg til døde. Når jeg hører andre si ting som: «At du tør, jeg skulle ønske jeg også. . . «. Da stikker det i hjertet mitt. Alle burde leve slik de vil.

Hvis jeg skulle anbefalt noe for indre lykke: Spis ren mat, tren og hold deg i form. Sørg for at du stråler. Smil til så mange som du overhodet klarer, helt uten grunn. Reis alene til en plass du aldri har vært. Gjør yoga. Lær deg å meditere. Finn den indre roen som alle snakker om uten at du forstår hva dem mener.

Hvis jeg kan inspirere noen til å forandre livet til det bedre, da skal jeg det. Jeg skal repetere, gjenta, fortsette. Hvis noen ikke liker at jeg er som jeg er, så vet jeg at det er dem som har et problem. Ikke jeg. Det finnes nemlig ingen som bestemmer noe om hvem som skal henge med hvem, hva vi skal kle oss i, hvem vi skal elske med. Hva vi skal gjøre i livet. Det er ingen som har mer rett enn noen andre.

Skal du jobbe 8-16 hver dag resten av livet i en jobb du ikke trives fordi du må forsørge og . . . ? Det er ingen bonus ved dødsporten. Vi kommer uten noe og vi forlater dette stedet uten noe. Det som betyr noe mens du er her, er at du føler glede og endorfiner. Det er kun kjærlighet til deg selv som fikser det.

Hør på denne låten og vær glad i alt og alle. Den er så fin. Lukk øynene og lytt gjennom det hele. God søndag, fine deg. Vær deg selv, alle andre er opptatt. Eller hva?

4 kommentarer

 1. Madelen Skare Olsen

  Denne bloggen din altså – den fanger meg.. Jeg blir så glad og så inspirert hver gang jeg leser dine kloke og reflekterte ord. Og dette innlegget var virkelig topp10 😀 Stå på videre, og fortsett å være den du er. Det kler deg aller aller best 😉

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Madelen. Nå ble jeg glad 🙂

 2. Vanligvis er jeg ikke en som kommenterer på blogger, men jeg føler virkelig at du fortjener det. Jeg blir så utrolig inspirert av det du skriver, du treffer noe i meg på et dypere nivå! Det er sjeldent jeg sier det, men du er virkelig et forbilde for meg, og ganske sikkert mange andre der ute. Aldri slutt å være som du er, du er helt fantastisk. Elsker innlegg som dette, det har større innvirkning på folks liv enn du tror.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Marthe. Nå ble jeg veldig glad! Klem til deg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *