Hva trenger en katt?

Det er ikke lenge til denne vakre skapningen kommer, og jeg er i full gang med å forberede leiligheten for dette nye. Jeg er ikke oppvokst med dyr, men skaffet meg to katter da jeg var 18 år. Disse to huskattene måtte jeg gi fra meg etter et et års tid, da jeg flyttet inn i en leilighet (leide) hvor jeg ikke fikk ha de med.

Så var jeg ung og ja . . . Det var foreldrene til noen jeg kjente som tok over kattene den gang. Nok om det. Jeg har altså handlet og her ser dere hvor langt jeg har kommet i prosessen.

mars_Kiara

Først og fremst vil jeg gi masse skryt til dyrebutikken på Alna-senteret. Jeg fikk topp service og lærte veldig mye fra henne som hjalp meg. Nå skal jeg lære det videre til dere.

Jeg har kjøpt en bag til jeg skal hente henne. Denne bagen bytter jeg ut når hun blir litt større. Den kostet 299 og føles da ikke ille å byttes ut.

Fordelen med bag:

Det er lov å ha den med på flyet med katten i.
En katt trives bedre i noe mykt enn et hardt bur.
Du kan pakke den vekk uten at den tar masse plass.

mars_Kiara_1

Matskål. Den lave skålen er til maten, den høye til vannet. Lav skål fordi de ikke skal ha så mye mat i gangen, og fordi værhårene ikke kommer i kanten. Noe en katt ikke er veldig fan av når den skal spise.

mars_Kiara_2

Leker! Det er som å få en baby dette. Jeg har kjøpt en pinne med en mus og fjær på. De elsker fjær. To baller, en leke som rasler (lager lyd) og en trekk opp-mus. Mer skal vi nok handle, men jeg fikk dårlig samvittighet da jeg handlet uten jentungen. Derfor må jeg ha litt å handle til henne også.

Vi burde også ha et klorestativ. Dette er det ingen vits å vente med, da de har størst utbytte av dette når de er små. Det er også da større sannsynlighet for at de bruker den i mange år.

mars_Kiara_3

Bånd. Det er en Savannah. En rase som oppfører seg litt likt som en hund. Den kan enkelt vennes til å gå i bånd uten at det er noen plageri. Dette er jo viktig å bli vant til med en gang, tenker jeg, derfor har vi fikset bånd. Rosa for jenta sin skyld.

mars_Kiara_4

Do-kasse. Dette er kanskje det viktigste for min del. Jeg er ikke fan av at det lukter dritt i et hjem, grunnet en innekatt. Derfor har jeg egentlig sagt at jeg aldri vil ha en innekatt. Ja, kun av denne grunnen. Løsningen min er å bygge inn en luke på balkongdøra, noe som skjer til uken. Doen skal stå der ute.

Kattesanden jeg har kjøpt har store kuler og er uten støv. Det er for kattunger, og de store kulene gjør at de ikke setter seg så lett under potene. Den kostet 249,- . Jeg skal også få fatt i en matte til å ha utenfor.

mars_Kiara_5

Denne doen kostet 459. På toppen er det et filter man kan bytte ut, som tar lukten. Luken gjør at man enkelt kan åpne den slik for å tømme den for lort, uten å ta av hele toppen.

Tips til luken: La katten bruke doen et par ganger hvor den blanke luken er av. Sett luken på mens katten er inne i doen, slik at den går ut og skjønner at det er mulig å gå gjennom. At døren er blank liker katten bedre enn at den er sotet.

februar_Liz_23

Ah, som jeg gleder meg til å få henne hjem til oss. Valget om å skaffe seg en katt føles bare mer og mer riktig! Lurer på hvor stor hun har blitt. Hi hi. Det kribler faktisk litt i magen.

9 kommentarer

 1. Tenk så nærmer dagen seg til katten kommer til dere 🙂 Vil tro dere teller dager! Det er jo som å vente på julaften 🙂

  Kjempemasse fine ting dere har kjøpt. Før kattungene fra kullene mine flytter, så venner jeg dem til å ha på seg sele slik at de nye eierne kan lære dem opp å gå i bånd. Mine tre abyssinere er kjempeflinke å gå i bånd de 🙂 Blir selvsagt ikke så lange turen, men de koser seg når vi er ute, og dessuten får man mye mer oppmerksomhet enn når man man går tur med en hund 🙂

  Når vi finner frem selen og båndet løper kattene til døren, for da vet de at vi skal ut for å gå en tur.

  Jeg ser at kattene våre også liker å gå i kattedo med tak over, og det er kjempelurt med disse filtrene som man kan bytte ut. Før kattungen kommer anbefaler jeg deg å kjøpe et klorebrett som du han henge opp på veggen slik at hun kan kvesse klørne sine der. Hvis ikke kan den fort begynne å klore på sofaen. Siden katten blir innekatt bør du kjøpe kloklipper slik at du får klippet klørne på katten ca. hver 5-6 uke. Innekatter får ikke kvesset klørne like godt som utekatter.

  Lykke til med forberedelsene til katten kommer 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

  Hilsen Toril
  http://www.torilkremmervik.no/blogg

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Toril!

 2. De har slike plastmatter med kant på på claes ohlson som er kjekke å ha vann- og matskålene på slik at det ikke blir så mye søl på gulvet

  1. tingjegliker

   Takk, Ida! 🙂

 3. Så koselig at du skal få kattunge! Jeg har selv en Maine Coon på snart 7 år som fortsatt bruker klorestativet vi kjøpte før vi hentet han, og lærte han selv å bruke det ved å sette han foran det og vise han hvordan man klorer. Mange blir sjokkert over at han bruker det når de kommer på besøk, og sier de selv aldri har fått katten sin til å bruke klorestativ. Vi har også sluppet unna med null ødelagte møbler og tepper!
  Masse lykke til med pusen

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Amy 🙂 gleder meg sykt mye!

 4. Ragnhild

  Mulig jeg misforsto litt, men katter skal ha tilgang til tørrfor & vann hele tiden 🙂 vårfor derimot sjeldnere. Tunfisk i vann er billig kattemat å gi engang i blant som gobit feks. Vi brukte doperler til å begynne med, men bruker klumpesand nå. Det gjør det lettere å fjerne avføring/urin. Husk å rengjør doen ofte, katter er renslige dyr, liker ikke å bruke doen om det er for mye der 🙂 Vår katt var så avhengige av oss den første tiden at han tisset i dyna første natta, ville ikke gå på do alene. Litt spent på om katten din venner seg til luke med det samme. Obs! Katter klatrer over alt, så om du bor høyt oppe & det er mulighet for å falle ned fra terrassen så sørg for å sikre det før hun får tilgang!!

 5. Christina

  Mine to katta nekte å drikk vatn om den skåla står ilag me matskåla! Mulig d e mine to som e sær, men d e et tips 😉

  1. tingjegliker

   Ser ut som det går bra her 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *