Min dyreste gave til meg selv så langt

Det er ikke ofte jeg unner meg dager som dette, men nå var det altså på tide. Jeg har jobbet som fotograf i mange år, og jeg har hatt et kamera som jeg virkelig elsker og håndterer lettere enn mobilen. Min Canon 5D Mark 2, har vært en nær venn siden oktober 2009. Det er hele syv år.

august_mark3

Et kamera har et viss antall eksponeringer før det dør ut, og jeg vet ikke hvor jeg er i loopen. Men jeg merket at vennen min begynte å bli litt treig i lukkingen når jeg var på oppdrag. Det var litt trist å innse, og jeg begynte å tenke tanken på at jeg trenger å oppgradere utstyret mitt.

Til nå har jeg kun brukt original-objektivet, og en fast 50 mm 1,4 fra Canon de tre siste årene. Thatś it! Og med det vil jeg understreke at man ikke trenger all verdens utstyr for å være fotograf. Det er øyet som ser og evnen til å fange øyeblikk.

august_mark3_1

I går gikk jeg innom Foto Video ved Youngstorget, da jeg også trengte en mikrofon til kameraet. Jeg så litt på priser og synes jo det var dyrt. Jeg kjøpte mitt kamerahus med objektiv for 30.000,- cirka den gang.

Denne gangen kostet kamerahuset alene 27.000,-. Det er et Canon 5D Mark 3. I tillegg unnet jeg meg et Sigma-objektiv. Det er 50mm og 1.4 på laveste bleder. Akkurat som det Canon-objektivet jeg har, men likevel et helt nytt objektiv grunnet en annen kvalitet. Den er lynskarp! Planen var å kjøpe en 1,2, men jeg ble anbefalt å ta denne da den utkonkurrerer det meste.

august_mark3_2

Jeg kunne velge mellom grå og rød reim. På mitt forrige har jeg rød reim. Den er slitt. Brukt til det aller ytterste. Og nå er det mange som vil kjøpe mitt forrige kamera, men som dere vet har jeg en liten fotograf-spire her hjemme. Jentungen har allerede spurt om hun kunne overta dette kameraet når jeg kjøpte nytt. Da blir det ut å fotografere sammen!

Kameraet ligner mitt forrige, men brukeropplevelsen skal være en helt annen. Jeg gleder meg til å bli kjent med min nye venn. Dette kjøpet ga meg sommerfugler i magen. Liker ikke å bruke så mye penger, men så er det investering i jobben min.

Dette var siste bloggpost med bilder fra min Mark 2! Gleder meg til de neste oppdragene, og ikke minst til alle fritids-bildene jeg skal ta med dette!

6 kommentarer

 1. Gratulerer! Himmelsk følelse med nytt kamera ja! Kjøpte nytt ifjor, dog «bare» en canon 70d men jeg elsker den nesten mer enn kjæresten min!

  1. tingjegliker

   He he. Takk, Anna. Da vet du følelsen 🙂

 2. Gratulerer med et knallgodt kamera. Jeg har hatt mark III siden 2012 og elsker det. Men nå i august kommer mark IV og jeg gleder meg. Det er supert på ISO og fokus så du kommer til å elske din nye arbeidskamerat. Gleder meg til bilder

  1. tingjegliker

   Takk, Lea 🙂

 3. Jeg har samme objektivet, og jeg kan garantere at du blir knallfornøyd 🙂 det banker canon sitt ned i støvlene 🙂 må begynne å spare til et kamera til selv også, men jeg kommer nok til å kjøpe brukt, og ikke nytt 🙂

  1. tingjegliker

   Takk for det. Gleder meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *