Reise alene til New York i julen?

I den siste tiden har jeg tenkt en del på å reise. At jeg nå tilbringer mye tid i jobb på reise, eller med andre. Det er faktisk en stund siden jeg har reist, helt alene. Som de fleste av dere vet, så ligger det nært i hjertet å reise alene. Tankene og observasjonene er noe helt annen enn når man må ta hensyn til et annet menneske eller konstant ha dialoger.

I går kveld ble jeg sittende og surfe på billetter til New York. Julen er ikke jubel og glede for min del. Det er en dag som er omringet av andre dager hvor folk kaster penger alle veier og gir mer ting og rot til hverandre – i stedet for å bare gi den rene kjærligheten som egentlig ligger bak gaven. Vi burde brukt julen til å kjøpe gaver til andre land, andre mennesker, til de som trenger det. Det er bare å innrømme, vi trenger ikke en dritt. Vi har alt og mer til.

Dessuten er julen noe som minner meg om mamma. Og det er noe som er for barn. Denne julen har jeg ikke jentungen og min familie er ikke samlet som den en gang var. Her i Oslo har jeg ikke et eneste familiemedlem heller. Alle har sitt. Jeg kjenner ikke at jeg trenger å åpne tusenvis av gaver, heller ikke sitte med andre barn og savne jentungen min. Derfor vil jeg benytte anledningen til å reise, eller til å hjelpe andre. Nå får jeg to fluer i en smekk.

I går kveld kjøpte jeg billettene. Avreise en uke før juleaften og hjem på selveste juleaften. Hvor jeg skal bo eller hva jeg skal gjøre, vil jeg ikke planlegge i det hele tatt. Jeg vil ta dere med på reisen min og dele den her i bloggen, slik jeg har gjort mange ganger før.

Når jeg kommer til Oslo igjen skal jeg rett til byen og gjøre frivillig arbeid som varmer hjertet. Jeg venter nå på at vaktlistene til Alternativ Jul skal åpnes, slik at jeg kan melde meg opp her. Hit skal jeg sammen med en venn som har gjort dette tidligere. Jeg gleder meg skikkelig!

Det kribler i magen når jeg tenker på det, og jeg er kjempeglad for at jeg tok dette valget nå.

Det er også mye spennende som skjer på kort tid nå. Om en uke skal jeg også til Spania, sammen med teamjegliker Kull 6. Gleder meg også til den reisen, hvor vi skal trene hardt, men også meditere hver dag på stranden.  Jeg skal skrive mer om den kommende uken min i kveld, og i morgen har jeg preppet et lite innlegg med noen veganske produkter. ♥

Lag deg en fin søndag ♥ . Vi skal gjøre to viktige ting i dag:

 1. Støtte Studentaksjonen til BI, som skal ha en Charity Shop for å samle inn penger til Redd Barna. I går hadde vi dugnad i borettslaget, og jeg tok en dugnad samtidig. Har fylt hele bilen, bokstavelig talt, med masse klær og sko som de skal få ta hånd om.
 2. Deretter skal vi til Frognerparken og se på høsten mens vi drikker te, kaffe og kakao for å varme hendene.

2 kommentarer

 1. Brigitte

  Synes det høres ut som en fantastisk idé!! :)) Kommer sikkert til å bli utrolig koselig, og ikke minst gi deg masse!! Det kan jeg også godt tenke meg til om jeg en dag står uten familie..
  Jeg er så heldig å ha begge mine foreldre som jeg alltid feirer med, det er jul for meg, å være sammen med de. Men de som ikke har familie, så synes jeg det du foreslår er fantastisk, så trenger ingen å være alene! Jeg må også nevne at jeg er glad i alene tid, akkurat som deg!
  Herlig at du er begynt å blogge igjen!

  1. tingjegliker

   Takk, Brigitte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *