Fremme i New York + ny vlogg

For en følelse. Det kribler i hele meg. I frykt for å ikke få følelsen av å være vekk, slettet jeg både Snapchat, Instagram og WhatsApp da jeg hadde hadde satt meg på flyet. Jeg vil kjenne at jeg kobler meg av, at jeg reiser vekk. På vei fra innsjekk til flyet følte jeg at jeg forlot tonnevis av bagasje som bare ramlet av skuldrene. Følelsen av å reise alene er så unik i meg. Jeg husker da jeg gjorde det første gang. Det var til Roma. Bare klikk deg inn her og se hvor lykkelig jeg var! Det er importerte innlegg de gamle, så alle kommentarer er uheldigvis borte.

I hele tre timer ble vi sittende inne i flyet på Gardermoen. Men ingenting kunne ødelegge dette for meg. Allerede gjennom kontrollen på Gardermoen kjente jeg det. Kriblinger i hele kroppen. Endelig skal jeg reise alene, igjen. Det er lenge siden nå. Jeg har som mål å nå to nye destinasjoner hvert år. I fjor fikk jeg Kilimanjaro og Cambodia. I år har jeg vært i Miami, Polen og nå New York. Men sist gang jeg reiste alene var i Los Angeles for over to år siden. Og San Fransisco før der igjen.

Jeg kom frem på hotellet halv to på natten. Så fornøyd. Det er rent, det lukter godt. Jeg bor på Manhattan og har booket meg inn her i tre døgn. Jeg skal se an om jeg blir her, eller om jeg beveger meg litt mer mot The Bronx etterhvert. Jeg vil oppleve det jeg kan, men ikke nødvendigvis det alle føler man må oppleve.

Jeg dusjet og ville skrive litt. Måtte lade macen, trengte adapter og gikk ut og rett over gaten på Wallgreens. Vært der før? Herregud, de har alt, og det er døgnåpent. Jeg mener det. De har alt. Sjokolade og drikke og røyk og alt de vanlige, men også klær, bamser, luer, shampoo. De har sminke. Ikke jalla, men masse gode merker. Jeg kjøpte meg en plantebasert lipgloss som er himmelst. De har alt du trenger på badet, de har suvenirer. De har kopper, elektriske ting og kosttilskudd. De har hva enn du måtte tenke deg, i en butikk på tre etasjer, mitt på natta.

Helt merkelig, men flaks for meg som ville skrive. Jeg kom tilbake til hotellet og satt meg i dagligstuen her. Det er juletre, varm stemning, diverse snacks og kaffe og te. Fyr i peisen og rent og koselig. Jeg trives. Nå er klokken blitt 03.37.

Når jeg reiser til et nytt sted liker jeg å ikke vite så mye på forhånd. Og her vet jeg bokstavelig talt ingenting. Jeg har en avtale på Mario Badescu-salongen. Thats it. Ellers vil jeg finne noen boksegym og ta noen PT-timer der.

Når det kommer til å oppleve stedet liker jeg å gå ut fra hotellet og bare gå dit vinden fører meg. Kjenne byen skikkelig på meg. Gå i gatene som om jeg bor her. Ikke bare midt i sentrum, men også i gater som ikke er main stream.

Gleder meg til å våkne i morgen. Nå har jeg hengt opp et «ikke forstyrr-skilt» på døren, så sover jeg til jeg våkner. Reiste rett fra samling med teamjegliker, så jeg er sliten.  Jeg har heller ikke fått slappet av like mye som jeg burde etter sykehusoppholdet. Måtte fikse samling, og være der, men nå er det pause til nyttår.

Det er også derfor jeg vil koble av sosiale medier, i alle fall de første dagene. Jeg har jo med filmkamera og skal så klart vlogge masse fint herfra. Men når jeg filmer, og når jeg skriver, så er jeg fremdeles her med meg. Straks jeg ser hva alle andre driver med, så er jeg liksom der og her. Det liker jeg ikke. Vil være her. Kjenne på å være alene i New York. Om et par dager skal jeg ta en Snappedag og vise hva jeg gjør, og en dag på IG, men nå blir det å skrive. Det er deilig å skrive på tur igjen!

Jeg elsker meg selv for å reise. Og jeg elsker at jeg akkurat nå er fri som vinden. Ingen forpliktelser til noen og jeg kan gjøre hva jeg vil uten at noen skal ha noe å si på noe som helst.

De som ikke tør å reise alene, har bare ikke prøvd det. Det er så mange som sier de kunne tenkt seg det, men ikke tør. Man blir tøff på reise og det er noe helt unikt å være alene på tur. Jeg tror de fleste hadde fått en aha-opplevelse av å prøve.

Hvis du ønsker at jeg skal vinne Årets Gullpenn kan du stemme på meg HER. Du kan stemme en gang hver 12 time. Jeg synes det er litt masete egentlig, men skal prøve å minne dere på det.

Her kommer ukens vlog, forresten. Håper du abonnerer på kanalen min, det gjør meg glad. Hver uke kommer det minst to nye filmer!

Følg meg på FB her. Og meld deg på mail-listen min under her. Noen ganger skriver jeg der i stedet for på bloggen. Noen ganger minner jeg bare om nye poster. Og noen ganger er jeg mer privat der enn her.

Meld deg på mailen min her:

Takk for at du ønsker å henge på videre!

2 kommentarer

  1. Kristine

    Nå har jeg stemt på deg 🙂

    1. tingjegliker

      Tusen takk. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *