Spørsmål fra lesere og svar fra meg

Jeg etterspurte spørsmål fra leserne mine via Snapchat (@tingjegliker), og skal svare så godt det går på det meste. 🙂

Kan du nevne 5 ting i livet ditt som du mener er viktigst, i stigende rekkefølge? 

Jeg synes stigende var vanskelig, for da blir den beste tingen nummer fem? Eller ble det riktig? Meg og datteren min er det viktigste i alle fall. Men de andre tingene henger sammen med dette.

 1. Å være tilstede. (At jeg har det bra inne i meg.)
 2. Å lære datteren min å leve riktig. (Ha kontakt med seg selv og være god mot seg selv og andre.)
 3. Å gjøre gode gjerninger som hjelper andre.
 4. Å reise. Det gir meg så sinnsykt mye å oppleve andre kulturer og steder.
 5. Å være kreativ. Skrive, ta bilder, lage film. Jeg må skape noe, jeg må nå ut til andre mennesker.

Hvilken tanker har du om doping i fitnessmiljøet?

Jeg stilte i fitness etter hard trening og diett i 3,5 måneder. Jeg vet at sinnsyke ting skjer med kroppen når man spiser rent, og spiser mye. Å tukle med dop er totalt unødvendig og noe vi i teamjegliker tar sterk avstand til. Vi har en coach som har bevist at det er mulig å være verdensmester og norgesmester utallige ganger uten å bruke dop.

Jeg har hørt at jenter som har vært hos meg, og skiftet team, har fått tilbud om å bruke dop hos andre klubber. Det er trist at det er så åpent og lett for folk å tilby det. Og det er så lett for unge jenter og la seg friste. Noen lar disse konkurransene gå seg til hodet. Livet handler om så mye mer, mens mange mister seg selv til idretter og tror lykken er avhengig av utseende.

Her er et bilde som ble tatt av meg på scenen. Jeg husker bare at jeg smilte hele tiden, og tiden gikk fort. Det var en moro opplevelse som førte til at jeg startet teamjegliker. Grunnen var enkel: Jeg ville at flere skulle forstå hvor enkelt det er å komme seg i form om man vil, og gjerne oppleve mestring og mentalt utfordring som åpner mange rom innvendig.

Er det vanskelig å ha så mange medlem på kjøtt-diett i teamjegliker når du selv er veganer?

Ja, dette var jo noe som var litt ubehagelig å tenke på i starten. Men så var det også en jobb for meg å akseptere. Jeg kan ikke forandre andre, jeg kan bare inspirere. Jeg har opplevd flere faddere som har sluttet å spise kjøtt, og jeg har flere venner som har blitt vegetarianer eller veganer.

Men i fremtiden har jeg et ønske om å drive et team plantebasert, for å la noen kjenne på hvordan det faktisk er og at det er mulig. Forhåpentligvis klarer jeg å bli sterk og fit nå, slik at jeg kan bevise at det er mulig på vegansk diett.

Ønsker du flere barn i fremtiden?

Det kommer helt an på livssituasjonen min. Om jeg har en mann i livet som jeg elsker og har det skikkelig kult med, så kan det hende. Men jeg ønsker meg masse kjærestetid først. Så kan den dagen komme om den kommer. Akkurat nå har jeg mer lyst til å redde verden, enn å sette enda et barn til den. Det er så mye som skjer overalt, og jeg føler at kloden trenger at vi våkner opp og blir mer bevisste. Ikke bare lever i en boble og oppdrar barn, jobber og tjener penger til vi dør. Uten noen tanker om noen ting mer?

Følger dere opp jenter som går på en psykisk smell etter teamjegliker, hvis det skjer? 

Jeg har noen runder, noen ganger, hvor jeg skriver til tidligere medlem for å høre. Men det er en stor jobb å jakte på det. Vi prøver å informere mest mulig under reisen om at det kommer til å bli tøft. Og i forkant informerer vi om at dette er en psykisk hard reise som ikke er for alle. Underveis ber vi medlem kontakte oss om de trenger å prate, og jeg har ofte ringt dem som har trengt det. Jeg har ringt medlem som har slitt mitt på natten, og jeg har stått i timeslange telefoner i juleferie. Det er svært vanskelig å vite om alle, hvis de ikke sier fra. Men jeg er her, og jeg ser meldinger selv etter reisen er over. Jeg har også understreket at det er lov å kontakte oss når som helst om det skulle trengs.

Til syvende og sist er det veldig vanskelig å hjelpe noen, hvis man ikke ønsker hjelp selv. Det er mange som ønsker kvikk-fix, og ikke forstår at når først problemer oppstår, er når de synes og kan gjøres noe med. At ting blir tøft trenger ikke være en dum ting. Det kan være en ting man lærer av og blir kjent med seg selv på.

Å jobbe med det inne i oss, har vært et stort fokus fra min side i teamjegliker. Noen har elsket det, noen har syntes det har vært litt teit. Men fra min side har det vært måten jeg kunne vite at vi tar for oss innsiden mens vi gjør noe som er så overfladisk og så kroppsfiksert. Jeg har aldri likt denne reisen hovedsaklig for det ytre, men for det som skjer inne i oss når vi blir sterkere mentalt.

Har du noen tips til trening hjemme?

Den beste treningen hjemme må være yoga. Om du klarer å finne sinnsro nok til det, eller forstår at du får det ved å gjøre det. Yoga er så bra for sinnet, samtidig som det gjør det kjernesterk. Så har du det vanlige. Knebøy til utmattelse. Push-ups. Planken. Bare de tre tar for seg det meste. Og hvis man i tillegg får en tur ut i naturen hver dag, så får man energi av det også til å være mer aktiv.

Kunne du hatt noe meet up? 

Dette har jeg tenkt på før også. Jeg opplever ofte at lesere og følgere skulle ønske de kunne tatt «en kopp kaffe» og pratet om livet med meg. Jeg ville gjerne gjort noe ut av det om jeg skulle gjort noe sånt. Kanskje hatt en liten serie eller podcast hvor jeg møter lesere og prater om livet. Er jo så mange interessante mennesker og historier. Folk tenker ofte at deres historie er kjedelig, men det er altså mange flotte historier der ute.

Hva spiser du til frokost?

Jeg spiser akkurat det du ser under, hver dag. Enten med vanlig soyamelk og sjokaldepulver, eller natural-smak og sjokoladesmak på soyamelken. Jeg har like mye protein som havregryn oppi, en banan i biter og en skje med peanuttsmør. Jeg spiser det samme til kvelds, men uten banan da jeg heller tar den rett etter trening.

Til middag spiser jeg tofu, kikerter, grønnsaker og linsepasta. De tingene mikser jeg enten sammen og har over tre måltid. Noen ganger kun med linsepasta og tofu, etter trening. Så har jeg to måltid med kun grønnsaker og kikerter. Jeg har også enda et måltid med proteinpulver og soyamelk. Jeg spiser veldig mye nå da målet er å bygge muskler nå. Plantebasert.

Håper det var grei lesing!  Det var gøy å svare på spørsmål igjen. 🙂

2 kommentarer

 1. Fine svar på spørsmålene 🙂

  1. tingjegliker

   🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *