Barna blomstrer også om sommeren

Lille frø har blitt stort. Egne tanker, egne meninger. Det har der vel alltid vært. Likevel er ting annerledes. Sommeren og solen gir så mye vekst at jeg kan se det skje. Alle de trillionene av celler som er forandret totalt for hvert nanosekund som går. Helt ny er hun, om og om igjen.

Jeg kan se hvordan hun bryr seg om meg, hvordan hun noen ganger tenker for meg. Hvordan hun passer på meg, og hvordan hun ser meg hvis jeg er sårbar. Det er noe vi ser så godt i våre barn, men å se at de også gjør det . . Jeg blir stolt av hva hun er. Akkurat nå, akkurat nå.

Det er som det er hos alle. De strenge tonene man noen gang utøver mot de vakreste barna, blir så ubetydelige å teite når vi ser dem sove. Men så er det viktig å være så tilstede, at de strenge tonene er med mening og med kjærlighet. Og at alt annet blir sagt på en fin og rolig måte. Forklart, for å lære. Ikke belære.

I dagens samfunn trenger vi det sårt. Vi trenger å lære disse hvordan tilstedeværelse fungerer. Vi voksne trenger å se hvordan ro og rolig, behersket språk lærer mer enn ukontrollert mas. Også barna fortjener å bli behandlet med respekt. Det er tross alt disse som skal ta over etter oss. Vi må lære dem at kjærlighet er svaret på alt. Selv det vonde, det slemme, det urettferdige.

Tina har på seg en genser fra Sustainable Choice fra Lindex. Du finner den her (annonselenke). 

Dette plagget inneholder sertifisert økologisk bomull, som er fremstil uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel.

T-skjorten, hatten, dette skjørtet. Alt fra Lindex. (annonselenker)

Å ta bilder er selvklart noe av det kuleste jeg gjør. At jentungen synes det er moro å lære, og kan håndtere et Canon 5D mark 3, synes jeg er dødskult. Så da fotograferer hun meg også. Dette er ingen nyhet, hun har hjulpet meg med mange bilder i mange år.

De korte stubbene hun stabbet rundt på, har blitt til lange stilker hun vakler rundt med. Skrubbsår er dagligdags, og uredd er hun. Jo flere sår, desto mindre redd.

Nå skal vi på telttur. Jeg har meldt meg opp som forelder i klassen, og er en av dem som skal passe på de herlige ungene våre. Avslutningstur i marka. En tur de vil huske. Det er ikke lov å grille grunnet stor brannfare i hele Sør-Norge, så det blir å pakke med mat hjemmefra.

Takk for alle tips til Venezia-reisen. Jeg setter pris på alt som kommer inn!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *