Hvordan ta tilbake kontrollen

Vår kjære hjerne er så kompleks, så vill. Den er noe vi stadig kan bli kjent med, da den ofte velger å gjøre ting vanskelig for deg. For deg kan det tilsynelatende være nødvendig å tenke på de tingene man gjør, men vi gjør fryktelig mye ubevisst, på autopilot.

Det verste er vel følelsen av noe som ikke slipper. Som om at noen har invadert hodet ditt. Enten det er en oppgave du ikke løste helt som du skulle, eller om det er et menneske du burde gitt slipp på.

Vi kan ta mange grep om hverdagen og oss selv, men vi må aldri tro at jobben er gjort straks vi har tatt et skikkelig grep. Det tar tid å skape nye vaner. Hjernen vår, egoet, ønsker gjerne å gjøre ting komplisert. Det er jo ikke verre enn å bare være der du er og gjøre det du skal. Eller hva? Likevel velger vi (ja, det er et valg) å tenke på mange andre ting som resulterer i at vi går rundt med stress og noe ekstra på skuldrene.

Tenk deg fri, i stedet for å fange deg selv. Det er ikke lett, det må gjøres om og om igjen, men for hver gang du klarer det, blir det litt lettere.

Så hvis du er hjemme og stresser med noe inne i hodet mens du gjør noe helt annet, prøv å nøytraliser deg. Hvor er du nå? Ok, du er her. Hva holder du på med? Bretter noe klær? Lager mat? Hent deg inn. Se på det du gjør og la ikke disse tankene stresse deg. Ikke la de få makten over deg. Hvem bestemmer? Du bestemmer. Du har det vel egentlig bra?

Jeg vil påstå at vi alle har det bra så lenge vi er friske og har mat til å overleve. Uvenner, dårlige mennesker, negativ energi. Det er valg. Vi kan velge hvem vi vil være med, og det er veldig mange å velge mellom. Som å finne kjæreste, kan man også finne venner. Ingenting er vel finere enn å finne seg nye venner med like interesser og verdier?

Sånn. Dette er favorittkjolen min som jeg kjøpte i fjor i Key West, forresten. Så nydelig, men kan nesten ikke bruke den hver dag heller. Sommeren er så fin, og vi burde alle nyte den. Jeg har tatt noen hjerne-valg i dag som skal gjøre mine dager fremover litt enklere. Fordi om jeg har nailet mye i fortiden, så gjør det meg ikke udødelig. Det vil alltid være noe kryptonitt som dukker opp. Forskjellen på utslagene er vel hvor lenge man lar kryptonitt invadere hjernen.

Dette er fakta: Når man gjentar en ting over lengre tid skaper man nervebaner for disse tingene. En vane. Om det er trening, sunn mat, gode tanker. Bra! Men om du dyrker din egen elendighet vil det bli vanskelige og vanskeligere å komme seg ut av det, desto mer tid du bruker på det.

Nå skal jeg tenke gode tanker og være tilstede i denne fantastiske verdenen. Jentungen kommer hjem i dag, og i morgen reiser vi nordover. Jeg gleder meg veldig mye til å være med henne. Det er noe å virkelig sette pris på. Et barn som har kommet til verden og som vokser til under dine verdier. Man former et annet menneske. Best å forme det bra. Og som seg selv, må man alltid bli kjent med andre. Ingen er den samme som i går.

Lag fine sommerdager!

9 kommentarer

 1. Så sant, så sant!❤️
  Kjenner meg sånn igjen, sliter med dette hver dag. Det er så vanskelig å snu, hjernen setter igang av seg selv og jeg lar meg rive med.

  1. tingjegliker

   Jobb med det hver dag. Zoom ut og tenk på hele verden. Så blir problemene våre veldig ubetydelige.

   1. Ja, prøver. Å se hva andre sliter med setter ting i perspektiv.

 2. Kjempefint å lese, og en veldig god påminnelse 🙂
  Jeg tenker mye på dette å få barn, i tiden vi lever i nå, med jordkloden og alt som går «gal vei». Hva tenker du om dette? Tenker jo at de som er reflekterte og har de beste forutsetninger for å få barn, kanskje burde være de som får barn. Samtidig er det så mye som må gjøres for å redde jorden og det er fælt å tenke på hva vi gir videre til barna våre og deres barn. Ser så opp til deg, og hvordan du jobber med deg selv og gir gode verdier videre til Tina.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, E. Jeg tenker at det er helt i orden å ikke få barn, om man heller velger å jobbe for en forskjell. Jeg tror det er minst like givende:)

 3. Du e så inspirerende!!
  Herre må æ lesa fleir gang!
  Trur æ øve på å bli meir positiv.. Men æ lar fortsatt det negarive spis mye energi!
  Skjerpings

  1. tingjegliker

   Takk. Ja, det er et valg. Ta deg selv i det gang på gang, så blir du sterkere:)

 4. Jeg leser, og jeg elsker disse innleggene. Takk for at du henta meg inn igjen. Til nået, og til roen. Ha en fin dag med jenta di!

  1. tingjegliker

   Tusen takk selv, C!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *