Før vi reiser. Den beste boka. Viktig budskap.

Det var deilig å sette seg ned for å skrive et innlegg om litt av hvert nå. Elsker kvelder som dette, når jeg har gjort mye på agendaen, men fremdeles orker å skrive til dere.

Jentungen kom hjem fra leirskole i går. Hudøy. Jeg ville ikke skrive noe om det før etter hun hadde vært der. For en magisk opplevelse hun har hatt. Fått masse venner, opplevd å være selvstendig og vekk fra foreldrene. De hadde ingen digitale leker, ingen mobil. Merkeklær var heller ikke lov. Jeg elsker at det finnes ting som dette. Hun gleda seg et halvt år i forveien, og har fått en opplevelse hun kommer til å prate om lenge.

Jeg liker så klart den delen med at de bare er tilstede med hverandre, men også at de blir kjent med barn fra andre skoler og andre miljø enn sitt eget. Mangfoldighet er ikke så dumt.

Nostalgi

Kofferten er pakket. Denne gangen har jeg valgt den store. Ikke bare håndbagasje, som noen ganger er litt utfordrende om vi er to. På den måten kan jeg ta med litt ekstra stasj, som dette kameraet. Det er det første Canon-kamerat jeg eide, som ble kjøpt da jeg skulle ta utdannelsen min på Bilder Nordic. Canon 400 D heter kameraet. I dag bruker jeg Mark 3, 5D. Tanken er at jentungen skal få lære seg skikkelig å ta bilder, og det store som hun har fått (Canon 5D Mark 2), er veldig tungt å bære på.

BTW: Opprinnelig betegnet nostalgi en medisinsk diagnose, følelsen av sykelig hjemlengsel, myntet av den sveitsiske medisinstudenten Johannes Hofer i 1678. Var ikke det litt kult å vite? Elsker å sjekke opp ord når jeg bruker dem. 

Boka mi går med. Nå har jeg kommet langt. Det nærmer seg slutten. Boken ble først åpnet for å leses skikkelig i desember, da jeg reiste til New York. Det er den desidert tyngste boken jeg har gitt meg ut på, men ikke forgjeves. En bok som opplyser. Mye fakta, mange skildringer av religion i forhold til det å være opplyst.

Jeg elsker å lese den. Mot slutten kommer et kapittel som heter Sri Yukteswar oppstandelse. Da klarte jeg nesten ikke legge fra meg boka for å gå på do og tisse. Jeg elsker når man er så oppslukt i en bok. Tung, men verdi.

Jeg pleier å markere ting som treffer meg i bøker. Nå bladde jeg opp og langt tilbake i boken for å finne noe jeg kunne vise. Det er dypt, men det gir en helt annen forståelse av livet, tankene, sinnet vårt. Ikke minst, egoet som vi daglig jobber mot, eller lar oss rives med av.

Hva tenker du når du leser teksten i boka? Jeg er nysgjerrig. Tenker du at det er en helt ko-ko bok, eller får du lyst å lese mer? Den er magisk. Neste bok, tror jeg, blir en som en leser har anbefalt meg. Kundalini: The evolutionary energy in man, av Gopi Krishna.

Om noen har flere tips, gi meg gjerne. Nå skal jeg ta en titt på gaia.com, hvor jeg akkurat registrerte meg. Har lenge villet sjekke det ut. Mye mentalt og spirituelt. Har også fått litt interessen for norrøn mytologi. Vil lese mer om det. Det er så mye spennende å bruke tiden på alene, hvis man bare orker å sette seg inn i ting. Dessuten gir det mye mer å lese noe som gjør meg smartere eller mer opplyst, i stedet for å se på serier som ikke gir meg noe mer enn å være hypnotiser i mange, mange timer.

Reiser tidlig i morgen. Vesterålen. Gleder meg til å komme opp igjen til Romsetfjorden.

12 kommentarer

 1. Når jeg leste det du hadde markert, så får jeg lyst til å lese den boken selv. Selverkjennelse er ganske viktig, syns jeg, for min egen del også. Når jeg blir sittende med eksistensielle spørsmål ønsker jeg at jeg selv skal klare å finne et svar som jeg selv er fornøyd med. Jeg føler at jeg blir påvirket av alt som skjer rundt meg, av energi og alt sånn, men jeg føler at jeg er en ny sjel? At alt jeg opplever i dette livet, er for første gang. Føler det skaper en mulighet for meg å finne svar nå, slik at jeg er rustet for hva som kan skje i videre liv. Er jeg helt på bærtur eller?

  1. tingjegliker

   Hei, Malin. Det første jeg tenker er, har du vurdert Vipassana? Det er helt magisk, og gir litt mer svar som du selv får. Uten at noen forteller deg. Svarene er inne i oss selv, men vi har ikke sjans å være stille nok til å kjenne dem. Vipassana er 10 dager i stillhet, noe vi aldri har erfart, sant? <3

 2. Cathrine

  Bok tips, En yogareise av Henriette Lien og Lysarbeider i den nye tiden av Rebecca Campbell

  1. tingjegliker

   Takk, Cathrine. 🙂

 3. Jeanette

  Har lest boka til Yogananda og den er helt fantastisk.

  Det jeg tenker om det avsnittet du har markert er at vi mennesker har en svært liten grad av fri vilje dessverre. Fri vilje er mer eller mindre en illusjon pga all karma egoet bærer med seg. Den eneste reelle frie viljen er om vi ønsker å bevege oss mot eller fra Gud, for Gud ønsker at vi tar det valget selv.

  Det er som Yogananda skrev i boka; «Gud har alt, unntatt kjærligheten fra menneskeheten.

  Ser selv i det daglige hvordan karmaen min holder meg bundet i automatiserte reaksjonsmønstre og tanker, som direkte innvirker på livet mitt.

  Heldigvis finnes det en utvei. Og den veien er tilgjengelig og gratis for alle å bruke, uansett hva slags karma man har akkumulert. Og det er gjennom meditasjon, konsentrasjon, yoga og tilstedeværelse i nået at man kan gradvis «tømme» ryggsekken og la det ekte «selvet» få skinne igjennom.

  1. tingjegliker

   <3

 4. Elisabeth

  Anbefaler deg å lese Medisinsk klarsynt av Anthony William…

  1. tingjegliker

   Takk, Elisabeth 🙂

 5. Har du lest boken The seat of the soul? Jeg har lyst til å lese den.

  1. tingjegliker

   Ikke lest den. Men den høres fin ut. Skal sjekke ut. Takk for tips:)

 6. Den tibetansk boken om livet og døden. Har du lest den?

  1. tingjegliker

   Nei ! Takk for tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *