Det er for lett å operere seg!

Jeg har fått med meg hvordan Mads Hansen går ut mot kroppspress blant influencere, og jeg synes det er en topp sak. Det er nok ikke alle som skjønner konsekvensene av noe sånt, men når man har barn i hus får man på en måte svaret på regnestykket i levende live. Å normalisere operasjoner gjør det enklere for usikre jenter å ta dem.

Enkelt regnestykke. Fortsetter det sånn har vi til slutt ingen naturlige fjes blant oss mer. Det er skummelt at store forbilder sier at det er helt ok å forandre på utseende, når de selv ikke har det bra nok med seg selv – til å akseptere seg selv.

Men vi kan ikke ta dem. De skjønner ikke dette selv. Det må et regelverk til. Jeg foreslår: Ingen neseoperasjon med mindre du ikke kan puste med den. Eller: Ingen påfyll i rumpa, tren i stedet. Eller: Ingen endring i ansiktet med mindre det er en brannskade eller annen ulykke som har ødelagt utseende ditt.

Her burde høyere makter gå til verks, og det haster. Det handler om samfunnet vårt. Det handler om framtiden. Skal landet om 20 år styres av mennesker som ikke føler at de selv er bra nok som de er, hvordan skal det ende?

Vi har blitt så vant til å se unge jenter operere seg, at vi slutter å stille spørsmål ved hvor sykt det er. Blant folk er det mer dømmende ord, enn kjærlighet. Det er mer «herregud se hvordan hun ser ut, hun må jo være helt tett som gjør det der». I stedet for: Hva i faen skjer med legene som faktisk sier ja til å gjøre disse inngrepene?

Det er nese, kinnbein, rumpe, øyenlokk. Det har blitt hverdags. Og hvor gamle er disse? De er barn. Jenta mi er halvveis til 18 år, jeg er livredd for at slike tanker skal streife hodet hennes. Og hva gjør disse barna? De får med seg alt. Alt.

Jeg har selv operert brystene mine i ung alder, og jeg har vært åpen om det. Fem operasjoner, jenter. Komplikasjoner. Det er ikke verdt risikoen. Det er ikke verdt noen ting. Å ha bryster så store at menn ser mer på kroppen enn de ser deg inn i øynene. Det er kult med oppmerksomhet en liten stund, så blir det kanskje mer trist. Og etter nok år skjønner man ikke hvordan man tok de valgene når det ikke har noe med naturen å gjøre i det hele tatt.

Jeg lurer på hvor mange av de som opererer, som faktisk har en helsemessig grunn til å gjøre det. En nær venninne har operert etter å ha født og ammet mange barn. Grunnen var likevel ikke utseende-preget, men på grunn av hverdag og helse. Det vil jeg kalle en gyldig grunn.

(annonselink) Kåpe fra Lindex HER.

Det er for lett å operere seg. I en alder av 32 begynner jeg å se at jeg blir eldre, og jeg er glad for at jeg aldri gjorde de tingene jeg en gang var inne på tanken ved. Sunn mat og aktivitet er det som skal gi deg glød, ved siden å ha det bra med deg selv. Det starter som regel med sistnevnte. Er du glad i deg selv, tar du vare på deg selv.

At vi eldes er en del av naturen, og det er vakkert. Hvorfor slutter vi å vise det? Dette går ikke bare til de yngste, men også til de eldste divaene vi har her i landet. De som frontes i medier hele tiden. Det er viktig at vi også viser at det går fint å forandre seg. Du blir elsket for den du er, alltid.

Jeg elsker alle mine venner, operert eller ikke. Jeg prøver ikke å henge ut noen, jeg prøver å være medvirker til å stoppe en farlig trend. Min største motivasjon for å gjøre det, er min egen datter. Jeg elsker henne slik hun ser ut, og jeg ønsker aldri at hun skal forandre på utseende sitt fordi hun tror at hun ikke er bra nok.

4 kommentarer

 1. Cesilie

  «Jenta mi er halvveis til 18 år, jeg er livredd for at slike tanker skal streife hodet hennes. Og hva gjør disse barna? De får med seg alt. Alt.

  Jeg har selv operert brystene mine i ung alder, og jeg har vært åpen om det. Fem operasjoner, jenter. Komplikasjoner. Det er ikke verdt risikoen. Det er ikke verdt noen ting.».. Siden du har innsett at det ikke har noen verdi lenger, lurer jeg på om du har fjernet eller vurdert å fjerne implantatene dine? Jeg tror det ville gitt større effekt og troverdighet. Handling sier mer enn ord.

  1. tingjegliker

   Det kan være at det er troverdig, men det er også enda en operasjon. Har vært inne for å sjekke det, men de anbefaler å vente til jeg har fått flere barn, om jeg ønsker flere. Og jeg vet ikke om det ennå 🙂

 2. Dette var et kjempebra innlegg, og jeg er 100% enig med deg 🙂 Selv er jeg 50 år, og jeg engasjerer meg i dette temaet jeg også.

  Du peker på så mye viktige faktorer angående dette.

  Selv engasjerer jeg meg mot voksne bloggere, for det finnes bloggere i 40 + som uten å tenke seg om legger ut bilder av seg selv på benken på en skjønnhetssalong med restylanesprøyte i leppa, og har som overskrift: «Du som ikke tar kosmetiske behandlinger er sjalu, har dårlig råd og er noen rynketroll». Da reagerer jeg som voksen blogger. Usikre Janne på 15 år som går rundt med tanker om å ta en kosmetisk behandling vil lese alt hun kommer over av blogginnlegg, se youtubevidoer og ulike artikler på nettet om kosmetisk behandling. Hun bryr seg kanskje fint lite om hvilken blogger det gjelder. Det skremmer meg.

  Alle som ønske rå operere seg burde først ha vært igjennom en psykologisk test for å se om kosmetiske operasjonen er noe vedkommende behøver, eller om det er snakk om usikkerhet og lavt selvbilde. Hvis det var snakk om usikkerhet burde vedkommende fått hjelp til å øke selvtilliten sin.

  Tenker på Wenche Foss. Du verden for en kjempestilig dame som ble eldre med stil og sjarm. Jeg husker min mormor på over 80 å,r, og hvor kjempevakker hun var med rynkene. Hun ble kjempefin når hun sminket seg <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdagsettermiddag 🙂

  Purr, purr, fra Toril og kattene

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Torill. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *