Jeg fotograferte designeren Karina Kjenner Titze

Den eneste designerkjoler jeg har hatt som jeg husker godt, er fra Alexander McQueen. På flyet hjem fra Florida nylig, så jeg en dokumentar om designeren. Jeg ble rett og slett glad i hele ham, og jeg kunne kjenne meg igjen i det mørke og dystre som lå til grunne for alt det han gjorde. Og hvordan noe virkelig vondt, kan få utløp i noe virkelig kreativt. Denne designer endte i å ta sitt eget liv.

En designer er ikke en blogger eller personlighet som får sette navnet sitt på noe for at noen skal selge noe, slik at begge parter tjener penger. En ekte designer brenner for faget og har det i hendene. I blodet. Kan å sy. Vet hvordan man skal sette noe sammen med stoff, synål, saks og maskin. Man skal ikke skimse av design. Det er kunst.

Da vi planla denne foto-jobben hadde vi et møte i butikken til Karina Kjenner Titze. Det er vel strengt tatt et showrom, som ligger i Hegdehaugsveien 27B. Her nevner jeg Lee Alexander McQueen, og jeg kan sverge til en usynlig tåre i øyekroken til Karina. Hvor tilfeldig var det ikke at Karina skrev sin særoppgave om Lee Alexander McQueen?

Den eneste designeren jeg virkelig har tatt et dypdykk i, og som fikk oppleve bransjen på sitt verste. Designer-bransjen er en egen verden, og jeg har sett den utenfra gjennom mange vinkler i Oslo-livets ulike fasetter. Det er en tøff bransje, og det er ikke bare, bare å være en designer.

I går fikk jeg gleden av å fotografere Karina. Karina Kjenner Titze. En klesdesigner jeg har kjent til i snart 10 år, men først nå har fått gleden av å bli kjent med. Her snakker vi om ei dame med masse humor og beina godt plantet på jorda. Det er sånne mennesker man blir stolt av å kjenne. Ikke for hvem de tilsynelatende er, men for verdiene de har.

Bildene vi tok  i går, er fra høstens kolleksjon. Alle klærne du ser her, finnes i høstens kolleksjon. Du kan se nettbutikken hennes her.

Hvis dere likte bildene og klærne, anbefaler jeg å følge henne videre i sosiale medier. Bildene mine kommer til å bli publisert der. Jeg nå bare vist en liten knippe av dem. I går kveld overførte jeg 147 bilder til Karina. Og vi skal jobbe sammen flere ganger, det har vi allerede bestemt.

Karina har designet dåpskjolen til datteren min, og det var slik jeg første gang kom i kontakt med henne. Mer kjent for dere er nok brudekjolen til Julianne Nygård, som giftet seg med tema fra tre nøtter til askepott. Jeg synes det var helt fantastisk at de gjennomførte bryllupet på den måten.

Du kan følge klesmerket hennes Undorn, på Facebook eller på Instagram. Karina designer også brudekjoler, og har en egen side for det her. Hun kaller dette for UndornWedding på Instagram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *