Hvordan hente motivasjon?

Motivasjonen endrer seg betraktelig fra sommer til vinter. Ute duskregner det over gårsdagen snøstorm. Når jeg titter rett frem ser jeg masse trær, uten blader. Om sommeren har jeg nesten en helt grønn vegg her inne på grunn av skogen nedenfor blokka. Nå er det mer grått og kaldt. Men det er varmt inne.

Jeg tror det som opptar oss endrer seg hele tiden. Som for eksempel tingene på kjøkkenet mitt. Akkurat nå bryr jeg meg ikke stort om hva som er der, men da jeg nylig hadde flyttet inn var jeg opptatt av de muggene som står der. Å finne flere like og så videre.

Jeg kan ha perioder hvor jeg er glad i å pynte meg og kle meg, men så kommer perioder hvor jeg helst sitter med hettegenseren og skriver eller leser i flere dager. Da er det ikke så mange nye outfit-bilder på bloggen heller. Da liker jeg å være bak verket mitt, i stedet for å vises. Jeg er sikker på at leserne mine kan merke dette om de blir det bevisst. Jeg har dager hvor jeg er veldig mye i sosiale medier og tar opp «jobben med å være der ute», mens jeg er helt avhengig av å være avkoblet, anonym og i mitt eget selskap. Noen ganger er jeg helt vekk fra Snapchat og andre ting i en hel uke. Det er deilig. Å kjenne at livet er her, ikke der inne i telefonen. Hvis man ønsker å få med seg livet er det uhyre viktig å være dette bevisst.

Hva er motivasjonen min for å ikke ha tv hjemme? Det er dette. Å spille deilig musikk i leiligheten mens jentungen pusler et puslespill. Energien i rommet kan ikke sammenlignes med når noen sitter hypnotisert foran tv. Jeg vil ha mest ut av livet. Så mye som overhodet mulig. Med en tv tilgjengelig er det lettere å bruke tid på den, enn hvis den ikke er der. Dessuten er den stygg. Jeg synes også det er litt kult å si at jeg ikke har tv. Det kommer som regel en fin samtale ut av det når noen spør.

Hva annet skjer av å ikke ha tv? Det er lettere for meg å lese bøker. Lære ting. Og jeez, jeg har en mac. Det er ikke sånn at det er helt umulig å se på noen ting. Nei, vi har noen ting vi følger med på. Som Farmen for eksempel. Det liker vi begge og se på. Jentungen klikker litt hvis jeg har sett noe uten henne. Dessuten vil jeg virkelig skape noe her i livet, og hvis jeg skal klare å bygge opp de tingene jeg ønsker, så må jeg prioritere dem.

Hvis du ønsker å bli motivert må du handle. Du må gjøre noe for å bli motivert. Motivasjon komme ikke henter deg på sofaen. Du kan ligge der og tenke på noe du skal, men så tenker du at du ikke gidder. Merk: Du tenker at du ikke gidder. Dette er ditt valg. Det er du som velger å tenke dette, og deretter handler. Men hvis du bestemmer deg for å reise deg opp og ta på deg skoene (om det er ut du prøver å komme deg), så kan motivasjonen komme straks du har kommet til skoene. Motivasjon kommer ut fra handling. Og underveis blir du inspirert. Og at du i det hele tatt handler, kommer ut fra at noe har inspirert deg.

Jeg har et sånt dilemma akkurat nå. Jeg skal legge ut masse klær til salgs på Snapchat. Jeg skulle gjort det i flere uker, men jeg velger å gjøre ingenting istedenfor. Og jeg vet at når jeg starter så kommer motivasjonen til å fullføre. Inspirasjonen er enkelt å greit å bli kvitt den tyngden på skuldra, de klærne som tar plass, samt tjene noen kroner på dem. Jeg har bestemt meg for at straks dette innlegget er over, så skal jeg gjøre det. Jeg ble inspirert da jeg leste om disse tingene i går.

Hvis jeg skal ut å henge med venner, men egentlig ikke gidder å fikse meg, pleier jeg å tenke på følelsen. Hvis jeg steller meg og tar på meg noe fint, så vil jeg føle meg betraktelig mye bedre enn hvis jeg møter opp i joggeklær. Jeg elsker joggeklær. Jeg sitter i dem akkurat nå. Fikser meg aldri hjemme. Nop. Fikser meg når jeg går ut fordi jeg føler meg bedre når jeg er fikset, hvis andre er fikset. Sånn er det bare.

Kjærlighetssorg: Mange spør etter motivasjon til enkle ting. Hvordan gjør jeg det? Og jeg fikk senest et spørsmål i går fra en følger. Det gikk ut på kjærlighetssorg og hvordan man kommer seg ut av det: Hvordan slutter jeg å tenke på ham? Vi snakker sammen litt hver dag.. . (BAM! Dere snakker sammen litt hver dag!)

Svaret er enklere enn det er gjort, men man må bare gjøre det. Du må slutte å vente på de små snøflakene med bekreftelse som kommer hver gang han svarer deg eller kontakter deg. For i sin helhet er det slutt, han vil ikke mer, han ser ikke det du ser. Du kan ikke endre han, du kan bare bruke ekstremt lang tid på å være lei deg. Først og fremst vær ærlig:

Jeg ønsker ikke mer kontakt fremover. Ikke kontakt meg heller, jeg ønsker å gå videre med livet mitt nå.

Så er neste steg å slette vedkommende fra alle de stedene du ser ham. Sosiale medier, ja, men også alle dialogene deres på mobilen. Bare slett det, du skal ikke mimre over fortiden, du skal leve livet ditt og ha det bra. Hver gang du mimrer, planter du et frø. Hver gang du tar deg selv i å tenke på noe dere har gjort, hent deg inn. Hvor er du nå? Hva gjør du? Tenk på det, eller hva du skal. Og for hver gang blir det enklere. Men det er ditt ansvar. Kun ditt ansvar. Ta det ansvaret. Det føles godt. Du vil føle deg sterkere av det også. Ta kontroll over eget liv.

Det var dagens novelle om motivasjon. Håper noen ble motivert. Nå skal jeg sette på musikk og legge ut klær til salgs på Snapchat. Det er litt av en jobb, for jeg tar på meg alle klærne for å vise dem. Håper noen kjøper alt i dag, og satser på at duskregnet øker lesertallet og tiden folk bruker på å følge meg i dag. Så skal jeg trene, og dra i et motiverende møte. (Jeg drar, blir inspirert og får motivasjon å handle videre.)

Lag en fin dag.

2 kommentarer

  1. Fint innlegg. Kan du skrive et innlegg om bøker du anbefaler? Selvhjelpsbøker og åndelighet etc

    1. tingjegliker

      Anbefaler å lese Yogananda, om du klarer en tykk og dyp bok!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *