Hvor mye rett har jeg i dette?

/Inneholder produktplassering

En lørdag uten planer. Helt perfekt. Sjonglert glatt mellom jobb, henge med venner og nyte tid for meg selv alene hjemme. Elsker bildene fra kvelden og synes det var veldig fint å dra frem fargene på denne måten i raw-format. Jeg elsker å jobbe med bilder og blir alltid litt glad i meg selv når jeg gir meg tiden til å fikse på dem som jeg selv synes er kult. Jeg kunne hatt dette på veggen. Av meg selv. Japp. Kanskje jeg skal gjøre nettopp det!

På det stedet jeg nå er i livet, kan jeg se meg selv bli eldre og visere enn før. Jeg kan se en kvinne, ikke en ung og naiv rampunge. Eller, jo, det kan jeg, men med mye mer livserfaring. Har jo med tiden lært meg hva det betyr å ha integritet. Fine linjer følger smilet mitt som jeg ofte har brukt, og det samme gjør de fine kråketærne som øynene mine bruker til å smile. Har også lært at det noen ganger er lurt å være litt realistisk. Men jeg slutter aldri å dagdrømme. Og noen ganger, ganske så ofte, så gjør jeg realitet av de dagdrømmene jeg får. Det er for meg å leve. På ordentlig.

I dag spiste vi på et sted som heter Foodie. Det er første gang jeg er her, og det kan så klart ikke sammenlignes med flotte ORO Restaurant som lå her før. Det var en av de fineste restaurantene jeg kjente til her i Oslo.

Man skulle tro det var natt da vi var her, men klokka var fire på dagen. Nå har mørketiden virkelig kommet for fullt, og det gjelder å ta var på seg og hverandre i de mørkere dagene. Det er faktisk veldig mange som ikke takler dette mørket like godt. Sannheten er at vi selv er ansvarlig for å finne livets lys (jeg hører en glorie-stemme i bakgrunnen mens jeg skriver. Sånn typ aaaaaa, du skjønner.. ), selv om det er mørkt på himmelen. Og kanskje det er litt vanskeligere å finne venner i mørket. Og noen ganger er det vanskelig å huske at man selv i det hele tatt kan gjøre noe med det. Men det kan du. Start med å smile til deg selv i speilet i ett minutt i strekk. Jeg lover glad-garanti.

Den garantien går ut på at jeg skal få deg til smile om du ikke klarer å smile selv. Det eneste du må gjøre er å fortsette å lese tekstene mine.

(annonselinker) Lindex har mange fine kjoler i høstkolleksjonen sin. Det er viktig å huske at man ikke må kjøpe seg nye klær hvis man ikke trenger. Jeg liker å inspirere og dele klær og antrekk med dere, men det er også viktig å være bevisst på at man ikke konsumerer klær helt unødvendig. Og de klærne man ikke trenger, de man ikke bruker, kan man selge videre eller gi til noen som oppriktig trenger det.

Det virker kanskje helt selvmotsigende at jeg skriver disse tingene, men nå er det nå sånn en gang at jeg lever av noe som kan bidra til den ene tingen, mens jeg brenner for den andre. Likevel prøver jeg å ha en viss balanse mellom fornuft og reklame. Jeg ønsker ikke å bidra til et ekstremt forhold til shopping. Selv tar jeg vare på klær i mange år og bruker dem hvis jeg elsker dem – selv om det ikke er på mote. Det er viktig å kjøpe klær for at man personlig liker å gå i det, ikke for å imponere andre eller tro at man blir mer sosial akseptert hvis man kler seg som andre. Vær deg som du liker å være deg.

Siden jeg nå en gang samarbeider med Lindex, vil jeg også dele at de har samarbeid med Fretex. Du kan på hvilken som helst Lindex, levere inn gamle klær til Fretex. Tror ikke det er like synlig som det burde være, men det er fine ord å spre blant venner.

Jeg personlig samarbeider med Lindex, fordi jeg vet de jobber for gode vilkår langt tilbake i all arbeidsprosess for klærne. Og at de lagde kolleksjoner som er mer bærekraftig under merket Sustainable Choice. (annonselink)

Jeg handler bevisst ikke på, for eksempel H&M, etter alle skandalene. Jeg tror mange glemmer slikt over natta, og jeg synes ikke så store kjeder fortjener å slippe så enkelt unna når de først har gjort en så fryktelig tabbe. Og det er ingen som har bedt meg om å skrive dette.

(annonselink) Denne kjolen finner du her. Fint og tidløst plagg som gjør det behagelig å puste dypt og riktig med magen. Jeg vil minne deg på å ta vare på deg selv, hvor enn du er.

Jeg vil minne deg på at du er fantastisk og at det er kun du selv som velger hvordan du føler deg blant andre. Om du føler deg dum, så er det mest sannsynlig fordi du er mer åpen og moden enn de andre, men ikke klarer å innse det. I stedet for gå videre og møte mennesker som setter pris på deg for den du er, velger du å være et sted hvor alt i deg sier at du skal forlate. Det er det som gjør vondt. Når du overser det kroppen prøver å fortelle deg. Husk at det er uhyre viktig å være din egen venn. Om du ikke lytter til deg selv og stoler på deg selv, hvordan kan du kalle deg for en venn?

Du må ta vare på deg selv, og noen ganger betyr det at du må forlate visse mennesker i livet ditt for å vokse i deg selv. Dette er ikke bare venner. Det kan være både familie og noen man har et dårlig forhold med. Det er ingen som kan endre andre mennesker. Du kan bare velge å ikke menge deg med dem. Alle har noe de skal lære i livet. Og noen blir såret fordi de selv har vært ubevisst over holdningen sin over lang tid, og derfor mistet de en venn. Men det er deres lekse i livet. Det vil også mest sannsynlig være noe som endrer synet på mye for den som blir etterlatt. Men det vil også være det som redder den andre. På den måten kan du se på det å avslutte et usunt forhold til en venn, som noe med kjærlighet. Forlat aldri noen i sinne, og aksepter at vennskapet er over, men vær også takknemlig for all den tiden dere har delt.

Lag deg en fin søndag og gjør noe fint – kun for deg selv. Tenn lys, ta en ansiktsmaske. Lag middag til deg selv? Sett på noe fin musikk som gjør at du koser deg hjemme. Rydd i de skuffene du skulle. Brett alle klærne på nytt i skapet, mens du nynner til god musikk. Vær med deg selv, ikke prat i telefonen, legg den vekk. Eller ring noen du skulle ha ringt, men aldri tatt deg tid til. Bare nyt og bygg et fantastisk vennskapet med deg selv.

Da blir det heller ikke kjedelig å brette klær og rydde i skapet, men koselig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *