Hva innebærer det å være feminist?

Inneholder produktlinker/

Jeg så en film i går. Den ga meg veldig mange tankevekkere. Om hvordan rollene våre er fordelt. Det er så altfor mange ting vi ikke tenker over, som kom klart for meg. Filmen er fransk. Jeg tror jeg ble litt forelsket i at den var på fransk, og det var overraskende greit å se den sånn. I filmen blir alt snudd på hodet. Og ikke før det ble snudd på hodet, skjønte jeg hvor mange ting som er som de er, men egentlig uten grunn. Ikke fra naturen sin side, men fordi samfunnet ble sånn. Alle tekstene, reklameplakatene, alt rundt oss. Den kollektive bevissthet, kan vi kalle det for det? Jeg prøvde å lese meg litt opp på kollektiv bevissthet her.

Vi sminker oss. Vi barberer oss. Vi har mange rutiner vi gjør – bare fordi det er sånn. Har du tatt et bevisst valg når du barberer deg nedentil? Gjør du det fordi du selv har lyst, eller fordi du alltid har gjort det? Kanskje siden du var ungdom? Jeg husker det godt. Det var jo ekkelt om vi ikke gjorde det, var det ikke? Under armene. På leggene. Vi barberer oss, fordi vi har lært at det er ekkelt å ikke gjøre det. Har du gitt det noen tanker?

Mens ungdommen en generasjon før oss, de hadde det annerledes. Dusken nedentil var stas, den.

Men det handler ikke bare om hår på kroppen. Det handler om rollen vi automatisk tar i samfunnet. Elsker du meg? Elsker du hele meg? Elsker du ryggen min? Føttene mine? Armene mine?

Hvorfor stiller vi slike spørsmål mens vi sakte, men sikkert tar en plass under menn sin mening? Under menn sin aksept. Hvorfor sminker vi oss, og hvorfor er det ikke menn som gjør det? Er det fordi vi skal være feminin, mens de skal være maskulin?

Personlig har jeg alltid vært en guttejente. Jeg liker det rett frem og ekte, minst mulig drama. Det eneste som kan gjøre meg teit er hvis jeg blir usikker. Hvis jeg ikke vet hvor jeg har noen, og jeg ønsker å vite det. Det er jo også mitt eget problem, for det er jeg selv som tillater min verden til å bli påvirket av noen andre.

(annonselinker) Kåpe HER. Genser HER. Bukse fra New York 😉

Det er helt greit å gjøre alle disse tingene, hvis man vil. Men jeg tror ikke det er så mange som faktisk tenker over det. Jeg vil anbefale deg å se denne filmen. Det var helt magisk. Det er så mange små ting som blir tatt opp at man kan komme på flere detaljer i lang tid etterpå. I starten virker det teit, for det er jo helt absurd at gutter skulle vært de feminine av oss, sant? Men tenk om verden faktisk var sånn?

Og kanskje når du ser verden på den måten, skjønner du hvorfor det er kamp for feminisme og likestilling. Jeg likte den virkelig. Fikk lyst å kle meg i bar overkropp og jogge rundt i byen. Det burde jo være greit, burde det ikke?

Filmen heter «Ikke en mann som er lett på tråden«. Den ligger på Netflix. Værsegod!

Et par andre filmer på kino?

Den desidert verste filmen jeg har sett. Grensen. Svensk film. Jeg og en venninne dro å så den på kino nylig. Ikke dårlig laget, men bare en helt forferdelig absurd handling. Den har nok noen underliggende poeng, og hvis du liker creapy filmer som fester seg på hinnen. Se den. Om du har for god fantasi, kanskje ikke. Det var det rareste jeg har opplevd i en kinosal, helt ærlig. Grøsser av å tenke på den. 

Se «A Star Is Born«! Jeg gråt, og jeg gråt, og jeg gråt. Kanskje den beste filmen jeg har sett. Lady Ga Ga og Bradley Cooper spiller et par fantastiske roller og de kler hverandre så godt. Se den, om du ikke allerede har. Veldig viktig poeng med alt i filmen. Ikke se trailer om du ikke har, bare stikk å se filmen. Garanterer en god kino-opplevelse.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *