Bohemian Rhapsody og Freddie Mercury

Vil du ha en filmopplevelse som gir deg gåsehud og som gjør deg opplyst? Jeg tror det vanskelig å forstå hvor store Queen faktisk var (og fremdeles er). Å se filmen Bohemian Rhapsody vil gi deg innsikt i et av historiens største legenders liv. Det vil gi deg en forståelse av hva en legende faktisk er. Jeg har blitt blodfan (om det er et godt nok uttrykk), etter å se denne filmen.

For mange år siden var jeg i England og så musikalen Queen. Den grep meg. Jeg har hørt på mye av musikken deres opp gjennom årene. Men mange låter har jeg ikke visst hvem var. Og jeg har aldri visst historien bak bandet. Jeg anbefaler å få med deg filmen mens den ennå er på kino.

Vil du høre noen fine intervju med de andre i bandet? Her er et fantastisk intervju med gitaristen i bandet, Brian May, der han også snakker om vår eksistens. Her kan du bli litt kjent med bass-spilleren John Deacon. Her kan du se når Roger Taylor, trommisen, var i Oslo på premieren til musikalen Queen i Norge. Og her kan du høre stemmen hans i bakgrunnen når de spiller sammen. 

Etter at du har sett filmen, så kan du sette deg ned og nyte denne originale opptredenen fra Live Aid i 1985. Jeg synes det er helt magisk å se hvordan mange, mange tusen mennesker synger med. Og hvor fint er det ikke å se et publikum som er sånn til stede? Tenk, det fantes ikke mobiler.

Jeg elsker David Bowie, og jeg får tårer i øynene av å se disse to sammen. Her er et innlegg jeg tidigere skrev om David Bowie.

Og til slutt, så kan du se skuespillerens ord bak filmen. Rollene er fylt så perfekt som man kan få det.

Jeg er Queen fan. Og her er en siste fin video for de ekstra interesserte. Den handler om Queen på Wembley Stadium. Her får du møte noen flere legender som Elton John og Rod Steward. Tenk på teknologien nå og da. Tenk så rått det er at de gjorde det de gjorde. Hele oppsettet på hele konserten. Det er helt magisk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *