Derfor bruker jeg ikke hormonell prevensjon

/Inneholder produktlenke

Poster et bilde som ikke speiler hvordan jeg faktisk sitter her med oppblåst mage og smerter fra rygg til alt som er i 50 centimeters omkrets fra midjen. En gang i måneden starter et lite smertehelvete som varer i minst et par dager på det verste. Kunne jeg vært det foruten? Kunne jeg brukt p-piller, p-stav eller de greiene man pakker oppi dåsa som blir der?

Jo, jeg kunne det, men jeg har mange grunner til å ikke gjøre det. Tenk om du gifter deg og starter et liv med en du er forelsket i, og den dagen du slutter på pillen så er det noe som endrer seg så drastisk at dere forlater hverandre?

 (annonselink) Skjørt Jakke Hansker Lindex // Topp Cubus //

Når vi pakker i oss hormoner endrer vi hva vi tiltrekker oss, og hva andre tiltrekker seg. Jeg synes det er alvorlig nok i seg selv. Jeg har prøvd p-piller et par ganger, og det har vært brutalt for psyken. Jeg tror ikke vi skjønner så mye av det vi gjør, når vi pakker i oss en enkel pille fordi det tilsynelatende er greit for «alle andre».

Hva vet du om hva som bokstavelig talt skjer i kroppen når du tar disse pillene? Sett bort fra at du kan ha trygg sex uten å lage babyer? Noen av de mest uskyldige punktene:

 • Kvalme.
 • Ømme bryster.
 • Menstruasjonsforstyrrelser.
 • Hodepine.
 • Migrene.
 • Nedstemthet.
 • Endret seksuallyst.
 • Væskeansamling i kroppen.

Også har vi den vi alle kjenner. Blodpropp. Du øker sjansen for blodpropp? Så alt dette – for å kunne ha sex uten å sende gener og DNA videre.

Jeg kjenner flere som har blitt gravid selv om de går på pillen. Så mye påkjenning for kropp og psyke . . for å likevel måtte gjennom en eventuell abort, om det er der man ender?

Det er hormoner. Vi er styrt av hormoner. Jeg ser på det som en unik kode som er meg. Om jeg tilsetter andre hormoner blir jeg ikke helt meg. Og alt jeg bygger opp med denne nye «meg» kan vel plutselig rase sammen om jeg da slutter å bruke disse pillene?

Dramatisk? Jeg har hørt eksperter uttale seg om dette. Men det er ingen som har tatt valget for meg. Det er jeg alene. Hele min kropp skriker at jeg ikke skal tilsette den eller utsette den for hormoner. Spiral? Jeg grøsser av tanken på å ha noe der oppi. Samme med p-stav.

Så jo, jeg må takke meg med å slite hardt med smerter. Og kanskje jeg har endometriose. Kanskje jeg burde hatt en utredning. Sist jeg prøvde å få det gjennom Volvat, av alle ting, fikk jeg bare en resept på p-piller. De sa: «Det er uansett dette du får som behandling hvis du har endometriose».

Så da skulle jeg bare ta det, for det ville uansett vært svaret.

Nei, takk. Så den ligger der, inne i Internett, og hver gang jeg skal hente ut noe på apoteket spør de om det er p-pillene jeg skal ha. Det er det ikke. Jeg vil ikke ha p-piller. Jeg vil ikke tilsette noe som fucker opp hodet mitt. Og noen kan si at det er min skyld at jeg da har smerter. Og det er det kanskje. Men naturen skapte oss ikke med smertestillende og p-piller. Så da må det vel finnes et annet naturlig svar på å kvitte seg med denne smerten? Kanskje kroppen min bare virkelig ønsker at jeg skal bli gravid? (Siden de sier at det funker.)

En eller annen plass der ute?

Vil du lese mer om dette med hormoner og p-piller, så fant jeg dette innlegget som omhandler hvordan vi forandrer oss med disse pillene. 

7 kommentarer

 1. Mammate2

  Naproxen … funker bedre en Ibux og paracett … :)!

 2. Jeg har endometriose, grad 4. Mye smerter og sammenvoksninger. Jeg vil anbefale deg å be om henvisning til Ullevål, det sies at det er der ekspertisen i landet sitter. Lapraskopi er eneste måten å få diagnosen bekreftet, og da behandling deretter.

 3. Martine

  Hei!
  Jeg la igjen en kommentar under et bilde du la ut på instagram, ang mensensmerter.
  Følger Trine Kristiansen på instagram og hun har et sterkt fokus på hormonell og feminin helse.
  Tror som sagt hun kan komme med gode råd når det gjelder PMS/mensensmerter.

  Lykke til ❤️

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Martine!

 4. Hei! Jeg har aldri opplevd de bivirkningene du snakker om. Har gått fast på p-piller lenge og sluttet nylig, men merker ingen forskjell. Har venninner som har blitt kvitt både migrene og PMS ette rå ha begynt på p-piller – dette er nok veldig individuelt og man bør kanskje unngå å være for bastant. Folk er forskjellige:)

 5. Hei,

  Skulle gjerne vist mer om dette. Er helt forandret av p -Sprøyte. Likegyldig, ingen sex lyst, ny forelsket gikk bort, irritert og nesten deprimert. Redd jeg ikke skal bli meg igjen. Den har lang halveringstid

  1. tingjegliker

   Dette var trist å lese. Da er nok bare å ikke fylle på med noe og la kroppen bli ren så kommer du sakte, men sikkert til deg selv igjen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *