For en overfladisk verden vi lever i

/Inneholder produktlenker

Kaster glass i steinhus, kommer ingen vei. Revurderer meg selv og det jeg driver med, om og om igjen. Vil være et godt forbilde, vil skrive om de tingene som betyr noe. Vil gjøre en forskjell. Vil ikke bli påvirket, blir påvirket. Retter det opp igjen, finner balansen igjen. Balanserer så langt det går, faller ned og må gjøre en ekstra innsats for å klatre opp igjen. Det fine med å komme opp igjen, er at man har kommet like langt. Det er bare tungt å hente seg inn – når man faller av.

(annonselink) Skjørt fra Lindex. Body fra Nelly.

Det frister mer å være i et U-land. Jeg mener det. Hvis jeg bare kunne reist, så hadde jeg det. Og på sett og vis kan jeg jo det, men det ville vært kjipt for jentungen om jeg stakk av fra mammarollen. Når hun blir større, kanskje. Da kan hun være med, pendle, eller jeg kan pendle mer. Kanskje vi begge kan?

Norge er rikdom. Den fattigste til den rikeste i Norge, er rike. Vi har det bra her. Til og med de på gata (misforstå ikke dette) har det bedre her enn mange andre steder i verden. Det er ikke vår feil at vi vant pengelotteriet ved fødselen og dukket opp her, i stedet for midt i krigen et annet sted i verden.

Mer vil ha mer. Eller hva? Vi vil bare ha mer og mer og mer. Når er vi happy?

Når skal vi bli lykkelig på ordentlig?

I dette landet er vi stressa. Vi er sure. Vi er selvopptatte og vi gidder faen meg ikke å snakke med fremmede på gata. Vi passerer hverandre som zombier.

Jeg gleder meg til å reise igjen. Når jeg reiser balanserer jeg stødig. Alt blir så klart. Vi tror vi er sånn helt ok på stigen fordi vi beundrer rikdom i andre land. Det er kun de rikeste vi beundrer. Det er som å beundre de aller, veldig få, rikeste av de rikeste i Norge. Hvis du går til middelklassen andre steder, vil du se at middelklassen og de fattige i Norge, er rikere enn dem. Om du skjønner?

Man kan ikke gjøre noe med det man ikke vet, men man kan ta grep for å lære, utforske og bli litt klokere.

Og mens jeg poster et innlegg med annonselinker på klær for å tjene til livets opphold, vil jeg fortelle om det spennende prosjektet jeg har startet på Patreon. Jeg deler kjærligheten, som jeg lever og ånder for. Datinglivet med opp og nedturer, og en rørende og frustrerende historie som startet i høst. Jeg ønsker å dele livet med noen som har like verdier. Og jeg vil dele reisen i denne tiden vi nå er i, hvor det tilsynelatende er sveiping som trumfer verdien av mennesket bak bildet der ute.

Det koster 10 dollar i måneden å følge, og der tør jeg dele mer av privatlivet. Og jeg kan love, med hånden på hjertet, at når jeg har nok følgere der til å leve av det, så slutter jeg å strebe etter annonsører til bloggen. Da kan jeg kun skrive der inne. Både for de som betaler og de som ikke. Jeg kan velge hvilken poster som kan leses gratis. Men skrive – det er det jeg vil gjøre. Og påvirke andre – det vil jeg også.

Og kampen her ute i den overfladiske verden. Sorry å si det, men jeg klarer ikke late som den ikke er det. Den er bare kjip. For mens vi kniver om å være ekte og levere de gode verdiene, så er fokuset langt vekk fra der jeg mener det burde være.

Hvis man ikke er enig, så lurer jeg på:

Hvor mange følgere trenger man for å begynne å tenke på andre enn seg selv?
Hvor mange likes er nok for å ikke sammenligne seg med hverandre eller Kardashian?
Hvor mange fans trenger man for å virkelig være en god påvirker?

Dette er så seriøst at man ikke fatter det. Vi er i ferd med å skape en generasjon med selvopptatte selfies-tryner som tror stor rumpe og perfekte lepper er viktig. Vi er i ferd med å skape en generasjon som ikke vil være i stand til å ta vare på sine etterfølgere eller lære de noe som helst av det vi kan.

Vi er i ferd med å miste all forståelse for tilstedeværelse. Og mens influencere reiser til U-land for å «vise hvor mye de bryr seg om andre» (fordi de kanskje har fått en sponset tur eller betalt for det), så kaster vi stein i glasshus. En liten tur eller to i året, for å dekke over det overfladiske presset vi ellers er en del av å spre.

PS: Kunne så klart valgt et usminket bilde fra skogen, men jeg liker å pynte meg. Jeg gjør det. Uten botox, jeg lover.

5 kommentarer

 1. For det første: Jeg elsker bloggen din. Det er deilig befriende å gå inn på en blogg som handler om mer enn bare hvilke produkter man må ha akkurat nå for å henge med.

  For noen år siden var jeg en av de som prøvde å «slå meg frem» som blogger. Men det kostet å stadig fornye seg for bloggen, som ikke gjorde det overveldende bra. Og en dag satt jeg der, med så mange klær og ting at jeg ble kvalm. Konstant med nesa i instagrammen. Måtte få likes, og følgere… Den dagen la jeg bort mobilen. Gav 2/3 av klærna mine til Fretex. La ned bloggen. Begynte å studere juss…

  Jeg åpna en blogg igjen. Fordi jeg elsket å fotografere. Men nå kommer det et par innlegg i måneden. Og de handler om de gode tingene i livet. De som ikke koster så mye. De som ikke krever at vi opplever dem gjennom en telefonskjerm fordi det må deles overalt for å vise hvor vellykka vi er. (Kanskje derfor jeg bare har sånn ca 5 lesere 😛 ) For jeg fant ut at jeg ikke bryr meg døyten om å ha ting. Jeg vil helst kvitte meg med enda 50% av alt vi har i huset. Jeg føler jeg kveles av ting… Opplevelser med venner og familie, det er det jeg sitter igjen med som gir meg den gode følelsen.

  1. tingjegliker

   Takk!

 2. Åh, ja. Bare ja… <3

 3. Jonas Andersen

  En ting du kunne startet med synes jeg er å være mere forståelsesfull..du snakker om vegetariansk mat, trening, self love og alt det der som om det skulle vært fasiten..og du ser ned på botox, plastisk kirurgi, penger osv..samtidig virker det som du ikke har du noen problemer med å markedsføre deg selv for litt cash.

  Teknologi, kapitalisme og et samfunn som er opptatt av hvordan de ser ut er måten du tjener penger på (sier ikke at det er noe galt i det). Du er dømmende når folk chaser utsende, figther aldringsprosessen og spiser kjøtt. Dette virker for meg HELT absurd og går mot din melding om frihet til å velge.

  Skulle skrive til deg på snapcht, men du tar ikke i mot samtaler der. Synes du bør tenke mer over at din vei ikke nødvendigvis er den beste, hvorfor er det egentlig så galt å ville se bra ut, hva er galt med å leve i rikdom, hvorfor skal vi leve vegansk (fighte naturen vil mange si) når 99% av all livsform som har leve på denne planeten har død ut?! Dette er livets sirkel, overlevelse er ikke reglene, men unntaket!!

 4. Jonas Andersen

  Beklager skrivefeilene, skriver fra en iPhone..skulle lest over en gang

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *