Hva betyr det å elske seg selv?

De som vil fraskrive seg ansvar sier at alle er ansvarlig for seg selv. At den som leser eller blir påvirket selv er ansvarlig. Men er vi ikke alle ansvarlig? Alle. Vi er her sammen. Når skal vi forstå at vi ikke er mot hverandre? Vi er sammen, hele kloden. Derfor må vi passe på hva vi sier til andre, men også passe på hva vi velger å lese. 

I det jeg skriver tittelen kan jeg kjenne at jeg har skrevet den eksakt samme tittelen før. I dette innlegget. Ganske nøyaktig for et år siden. Jeg skal uansett skrive et nytt nå, uten å ta stilling til hva jeg skrev den gang. Det er så interessant, for det handler alltid om det samme, innerst inne, men man endrer seg likevel hele tiden. Fra dag til dag.

Å elske seg selv er en følelse så dyp at den går forbi det ytre. Lett å lese uten å forstå at det er mulig, og det handler ikke om å elske hvordan vi ser ut. Det er å akseptere alt som det er. Sånn at du kan elske deg selv som du er.

Hvordan skal du kunne elske deg selv om du alltid går og ønsker at du er annerledes?

Slutt med det. Slutt med det nå. Akkurat nå er du den du er, der du sitter. Om håret er for kort eller for langt. Om magen er for tjukk eller for tynn. Om du har kviser, utslett eller andre plager. Om du mangler en fot, om du mangler en kjæreste.

Uansett hvordan situasjonen er, så er situasjonen akkurat det den er. Forstår du? Du kan ikke endre den akkurat nå. Ergo må du akseptere alt som skjer i livet ditt akkurat i dette minutt, for det det er. Du kan ha planer om å endre på ting, men du må fremdeles akseptere deg for den du er nå for å kunne ha kjærlighet til deg selv.

Det blir litt feil å si: Jeg skal elske meg selv når jeg har gått ned fem kilo.

For hva skjer når du har gått ned fem kilo? Du innser at du ikke elsker deg selv da heller, og mest sannsynlig går du opp fem kilo igjen. Ikke la det ytre styre deg. Det er inn du må. Og når du kommer til kjernen hos deg selv, akkurat den kjernen som bare venter på å få kontakt med deg, så vil du kjenne på en ekte kjærlighet.

En kjærlighet som gir deg den energien og den gleden i livet – til nettopp det å ta vare på deg selv.

Sånn må det starte. Det må starte innvendig, selv om du tror at løsningen er utvendig. Når det er gjort vil du ta vare på deg selv. Hvordan kan det skje? Jo. Når du er glad i deg selv, så vil du ta vare på deg selv. Akkurat som du vil ta vare på din beste venn eller noen andre du er glad i.

Se for deg dette: Kroppen er ditt tempel. Hold det i live, gi det riktig næring og omsorg. Hver dag.

Følg gjerne min andre side på Facebook, som kun tar for seg selvutvikling. HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *