Er det dumt å bruke psykolog?

Hei, alle mine flotte følgere! Jeg vil egentlig skrive kjempelenge og masse, men blir snart hentet av en kjekk mann som skal ta meg ut å spise. Sitter her i sofaen med Kiara. Jeg har nettopp brukt to timer på å oppdatere teamjegliker sin Snapchat med litt spennende påfyll fra tidligere medlem. Det blir nok et moro gjensyn for de faste følgerne våre.

I helgen har det vært samling med Kull 9. De har vært på Barrys Bootcamp, samt hatt noen motiverende foredrag. Formbilder er tatt og jeg gleder meg til å sette dem sammen. Etter en slik arbeidshelg pleier jeg å ta mandagene fri i grunn. Jeg reiste rett fra samling og ned til Olivia i Bogstadveien hvor jeg møtte et vennepar og spiste. Solen skinner over Oslo og alle vil ut, selv om det fremdeles er kaldt. Vi trenger solen!

Jeg snakket med jentungen i telefonen på vei hjem. Fortalte at vi har fått oss bil nå. Hun ble kjempeglad. Det er stort for oss. Gir oss litt mer frihet. Gleder meg masse til små bileventyr med jentungen igjen!

Alle som gir meg komplimenter for klærne, tror jeg går i en buksedress. Det er to deler, og jeg elsker dette settet. Føler meg fin samtidig som alt er helt mykt som en pysj! (annonselinker) Toppen finner du HER. Buksa finner du HER.

Helgen og dagene mine har vært fine, selv om jeg er sliten. Jeg jobber med å roe ned, og jeg var hos legen igjen på fredag for å ordne med flere henvisninger. Nå skal jeg se nærmere på smertene jeg har en gang i måneden. Mulig endometriose. Jeg er skeptisk til å ta en hel utredning med kikhull og alt, som kan gjøre andre skader, hvis man ikke kan gjøre annet enn å bli satt på p-piller likevel. Da må jeg heller overleve smerten videre.

En av de andre tingene som har stått på agendaen, er psykolog. Det vil jeg skrive mer utdypende om senere, men jeg kan meddele at jeg har bestemt meg for å prate med noen. De som kjenner meg aller best i disse dager, har talt. Det er på tide og ta hånd om de dypeste problemene. Jeg håper jeg finner noen jeg liker å prate med. Som barn mistet jeg mamma og jeg har gått gjennom mye i oppveksten som jeg aldri har fått et ordentlig utløp for. I 2013 ga jeg, for første gang i mitt liv, en psykolog tre møter. Om jeg kan si det sånn. Da neste brev med oppfordring til å fortsette kom – kastet jeg brevet og bestemte meg for at dette gjorde susen. Jeg var ferdig med å gå til psykolog.

Sannheten er at det var dritvondt å gå dit, selv om jeg fikk rettferdiggjort noen av de rare tankene mine.

Er det noen som har erfaringer med å gå til psykolog? Dårlige? Gode? Del gjerne. Det er tøft å innrømme for seg selv at det trengs, når man selv er en person som på flere måter har fungert som en psykolog for mange. Jeg kjenner også en lettelse av å ha «tilstått» for meg selv, at jeg skal gjøre dette.

15 kommentarer

 1. Lisbeth

  Vær så snill og gi boka Medisinsk klarsynt av Anthony William en sjanse…jeg har tipset deg om den før…du trenger den!
  Hvis ikke legene kan hjelpe deg med endometriosen, finner du hjelpen du trenger og mere til i boka!

  1. tingjegliker

   Takk, Lisbeth! Jeg søker den opp NÅ! <3

 2. Det hjelper

  Jeg har gått hos psykolog. Den første jeg kom til trivdes jeg ikke med. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, alt føltes helt feil. Men så kom jeg til en som hadde holdningen at vi bare skulle ha en samtale og se om vi hadde noe å snakke om og hadde kjemi. For kjemi er viktig. Fikk kjempebra hjelp, selv om det var utrolig vondt! For det er det!
  Prøv, og så er det ingen feil å velge en annen hvis kjemien ikke er der. Og det er tøft, det er beintøft fordi en skal jobbe gjennom de vanskelige tingene i livet og det er vondt. Men virkelig verdt det etterpå. Jeg ønsker deg lykke til og håper det hjelper.

  1. tingjegliker

   Takk!

 3. Eg har aldri hatt en familie å kunne prate med, så har gått til psykolog jevnlig i over 10år. Anbefales virkelig! Det er ikke alt man kan få gjennom venner. Godt å ha noen som er profesjonelle, til å rydde opp i tankene dine, gi deg perspektiv og gode råd på veien videre. Alle burde ha en psykolog i livet sitt spør du meg 🙂

  1. tingjegliker

   Takk, Linn.

 4. Brigitte

  Jeg har både positiv og negativ erfaring med å gå til psykolog. Det kommer helt an på psykologen! Men håper inderlig det kan bli mindre tabu snart, for vi alle kan egentlig trenge det fra tid til annen!

  1. tingjegliker

   Takk, Brigitte!

 5. Dette er bare ment til deg privat så jeg kommer ikke til å lete etter om du poster det. Men angående endometriose, du får sikkert masse svar på det nå. En del leger kan ikke så mye og sier kanskje ppillerer svaret. I realiteten er det mye annet som kan behandle endometriose. Hvis du har det så vil de nok fjerne det meste allerede når de er inne for å lete etter det. Du kan evt ta en mr (de er flinkest på prosedyre og tolkning av bilder på ullevål) for å se om det er så tydelig at det er synlig der. Ultralyd er ikke sikker undersøkelse. Det er en del medisiner som er mer effektive enn p-piller som kan hjelpe deg, men en viktog grunn til å vote om du har det er for å kunne følge med på sykdommen. Så den ikke gjør skade på organer. Med dårlig behandlet endometriose kan man få skader på mer enn bare livmor og eggstokker og sånt, flere må fjerne deler av tarm og andre organer kan bli påvirnet av endometriosevev. Jeg selv har bl.a. endometriose på tarm og vet at om ikke jeg tar riktig medisiner kan den utvikle seg til å vokse gjennom tarmen. Håper du får en god avklaring på plagene og en plan for hvordan håndtere det

  1. tingjegliker

   Takk, Marie. Godt å lese fra andre som har erfaring!

 6. Hei!
  1. Jeg var plaget i lang lang tid med noe vi fant ut var en godartet cyste på ene eggstokken. Fjernet den med kikkhull, og har vært smertefri siden. Selvfølgelig murring og pms, men ingenting sammenlignet med tidligere da det var vondt i «uka», men også ved samleie og etter samleie. Anbefaler utredning! Jeg fikk MR etter at de fant cyster ved ultralyd.

  2. Psykolog. Jeg gikk til det tidligere, hardt arbeid! Fikk behov igjen i høst og bestemte meg for at denne gangen skulle jeg stå i det og virkelig få hjelp med de tingene som ligger i «bunn». Alt henger jo sammen. Ting som er vanskelig i dag er vanskelige fordi det og det skjedde i barndommen. Jeg heier på deg og håper du vil gi det en real sjanse! Ikke gi deg for fort. Det ER tøft, og jeg tror man må stå i det en stund <3

  1. tingjegliker

   Takk, Marie. Jeg skal ta tak i begge punkter. Føles godt å vite at man faktisk tar tak i det. Blir interessant å se hva første undersøkelse sier!

 7. Hei du!
  Du etterspurte om noen har erfaringer med å gå til psykolog, og jeg deler gledelig!
  For det første syns jeg ikke du bør se på det som et nederlag å gå til psykolog! Jeg syns fortsatt det er en del tabu med det å skulle gå til psykolog, og det er synd. Håper du kan bruke din påvirkningskraft til å fjerne noe av dette.

  Jeg gikk gjennom ungdomstiden til en rekke psykologer. Tok litt tid før jeg traff på den rette. Men det har hjulpet meg masse, og jeg vil påstå det er mye av grunnen til at jeg kan være den jeg er i dag, sterkere psykisk.

  Det har vært tøffe tider, og jeg har hatet det i perioder. Men det er fordi man graver i så mye vondt, og de ofte trigger ting som man helst vil unngå.

  Jeg har også gått til psykolog litt mer sporadisk i senere tid. Og jeg syns det egentlig er helt sinnsykt deilig å kunne åpne opp om alt til noen som er helt uavhengig deg. Jeg har gode venner og familie jeg kan prate med om med det meste. Men det er noe annet med en person man kan åpne seg 100% for uten å ta noen hensyn til det ene eller andre. For jeg er en person med mye tanker, og i perioder kan det bli litt mye.

  Så nei, Anette, jeg syns ikke det er dumt å bruke psykolog. Jeg håper du finner en psykolog du liker og føler du kan åpne deg for. Ting blir alltid lettere når det deles.

  Lykke til, heier på deg ❤️

  1. tingjegliker

   Takk, Emilie 🙂 Vil ikke at det skal være tabu, er også derfor jeg vil skrive om det. Rart å møte vegger hos seg selv når man skal gjøre noe nytt.

 8. Har veldig dårlig erfaring med psykologer gjennom 10 år. Men ipr er helt fantastisk tilnærming og jobber på en utrolig god måte uten å diagnotisere! Ipr er kun i Oslo og Bergen. Anbefales!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *