Gjør det vondt å se tilbake?

Har du noen gang kjent at det gjør vondt å se på gamle bilder? Se tilbake? Kanskje spesielt hvis du har barn? Å se barnet da det var et helt annet barn. Da det var mindre. Da det virkelig ikke visste noen ting. Da du heller ikke visste hvor du skulle være i dag. Da du var yngre og alt var mer spennende.

I dag morges hadde jeg en liten åpenbaring – igjen. Et sånt øyeblikk som åpner nye baner i hjernebarken. Vi ser tilbake og savner øyeblikk vi har hatt. Vi tviholder eller jakter på følelsen vi hadde da vi opplevde livet på en ny og friere måte enn barndommen. Starten på voksenlivet – før regninger betydde noen ting.

I dag skjønte jeg viktigheten av å akseptere forandring og leve i nuet. Jeg skjønte det på en annen måte enn før. Hvis du prøver å leve i fortiden vil du aldri bli fornøyd, for den følelsen livet ga deg den gang, den kan du ikke føle igjen ved å gjøre det samme. Du skal ikke slutte å leve heller, men akseptere at du er eldre og visere. At det er andre erfaringer du skal gjennom, som vil tilfredsstille deg mer. Erfaringer du går glipp av så fremst du ikke aksepterer at du skal videre.

Jeg tror aldri man finner denne spenningen i livet på nytt, hvis man repeterer livet hver helg og samtidig tviholder på å være ungdom i kroppen. Vi kan være ung til sinns. Leken. Søke spennende reiser og erfaringer. Det er det som holder oss ung – til sinns. Å lære nye ting. Å fortsette å utvikle oss mentalt selv om ungdomsskolen er over.

Du må lære å elske deg selv og det som kommer. Alt. Fortiden finnes ikke mer. Den er borte.

Elsk deg selv. Slik du ser ut nå. Ikke som du var da du var ung.
Elsk deg selv da du var yngre, men elsk deg selv også nå. Elsk deg selv – hele veien.

Elsk rynkene som kommer, hat dem ikke. Hvorfor skal du mislike noe som kommer mer og mer? Lær deg å elske utseende ditt som du er i dag. Ikke sammenlign med deg selv for 10 år siden. Ikke med andre som er yngre. Om noe, se på eldre mennesker og se hvor mye liv og erfaringer som bor i utseende deres.

Alle stadier av livet er vakkert. Livet stopper ikke fordi om du forandrer utseende. Du må bare tillate det. Og tillate det indre å gå videre, lære noe nytt.

Våg det du ikke tør. Gå ut av komfortsonen. Gjør det du egentlig skriker etter innerst inn. Det som er nytt og farlig, men som du aldri gjorde fordi ingen andre gjorde det. Ta vare på deg selv. Utvikle deg selv. Gå ut av boksen. Vær sterk. Ikke tro at du er alene selv om du må forlate alle trygge rammer. Ikke tro at du blir ensom selv om du må få nye venner.

Det er alltid noen der ute som ligner deg. Som vil elske deg for den du er. For det du står for. For det du gjør. Ikke vær noe fordi du tror at andre mener at du må være det.

Ekte venner heier på deg. Uansett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *