Kan vi lære dem å forvente mindre?

Oppskriften på å bli såret, er å sette forventninger som ikke blir møtt. Det er så mange forventninger som er skapt i oppveksten og alt som ligger i fortiden. Disse forventningene gjør oss triste, skuffet og lei oss. Og det er så mange. Og alt vi noen sinne har erfart, oppsummeres i en hver reaksjon vi får når forventninger ikke blir møtt.

Hvordan kan vi unngå dette? Vi må lære oss å være nøytral i en situasjon. De menneskene som har det veldig bra og tilsynelatende aldri blir berørt i humøret når forandringer skjer, det er de som behersker dette.

Tilstedeværelse er nøkkelen for å se dette. Det krever masse øving. Du står i en situasjon hvor du har en klar plan på hva som skal skje. Men så kommer noe i veien slik at det ikke skjer likevel. I stedet for å bli frustrert, sint, lei deg – så kan du se løsninger. Bare se hva du kan gjøre i stedet. Ta det med et smil. Huske at andre mennesker sin reaksjon, heller aldri har noe med deg å gjøre. Slik at når noen booster ut med noe til deg, så kan du også være rolig og se løsninger i stedet for å reagere og gjøre det samme tilbake.

Vi er en klump med bagasje og erfaringer som vi må lære å slippe for å leve fullt ut.

Det er faktisk mulig å ha det bra hele tiden om vi vil. Alt kommer an på øyet som ser. Dette kan vi lære våre barn. Lære dem at de selv er ansvarlig for hvordan de har det i hverdagen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *