Road trip med nye Nissan Leaf

Omtale Nissan Leaf/

Det var ikke et lite opplegg Nissan Europe hadde stelt i stand denne uken. Tirsdagen startet med små foredrag på Mesh, hvor vi fikk innsikt i statistikk på elbiler, ladere og norske vaner. I Norge kjører vi mer elbil enn noen sinne. I år har en av to bilkjøpere valgt elbil. Er det ikke kult å se hvor vi er på vei? De fortalte også om det nyeste prosjektet for el-taxi, hvor laderen er trådløs.

Dette har jeg allerede sett for meg om fremtiden. At til slutt vil det ligge ladere under veien slik at bilene lader mens vi kjører. Sannsynlig? Alt er mulig. Etter den nyeste FN-rapporten hvor de erklærer klima-krise, er det viktigere enn noen gang å ta valg miljøbevisste valg. Dette gjelder alle, vi er sammen om dette. Batterikapasiteten på min nye Leaf er 40 KwH, mens denne oppgraderte modellen har 62. Den kommer i sommer. Jeg er veldig happy med min, og denne er enda råere! Ingen grunn til å ikke ha en elbil – med en rekkevidde på 385 kilometer, som er 115 kilometer lenger enn 40 kWh-utgaven jeg kjører.

Fra Mesh til Sætre. Jeg delte bil med svenske Lukas Stål Madison som lever av å kjøre friski. Vi hadde også med oss en hyggelig mann fra Nissan Helsinki i baksetet.  Det er alltid gøy på treff som dette når man får tid til å bli kjent. I sætre stoppet vi for kaffe. Vi kjørte dit via Drøbakstunnelen, og tilbake andre veien. Det var mange mennesker og mange biler. De fleste fra utlandet, derfor den fine landeveis-ruten.

Fra Sætre til Vulkan. Der spiste vi lunsj før vi deretter fikk møte en birøkter. For meg var det mest interessant å få se hvordan biene lever på nært hold, og hvordan de jobber sammen. Veldig fascinerende! Her er et bildedryss fra dagen.

Jeg møtte Noora fra Helsinki. For noen år siden var jeg med i en reklamefilm for IF. Vi hadde innspilling i Sverige hvor jeg ble kjent med Jenni fra Helsinki, som Noora kjenner. Det er vel og merke innenfor Influencer-miljøet, men likevel en liten verden.

Kudos til Nissan Europe og Nissan Norge, for et fantastisk event. Jeg ble bare med litt av den ene dagen, mens de dro videre til Frognerseteren, sjekket inn på The Thief, spiste på Kontrast og fortsatte dagen etter. (Jeg var på nyjobben da).

Dra innom Birger N. Haug og finn deg en Nissan Leaf! Anbefales!

2 kommentarer

    1. tingjegliker

      Takk for link! Dette var jeg ikke klar over og måtte lese meg opp. Det er forferdelig trist. Har du sett noen oppdateringer rundt saken?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *