Hvordan vil du at livet ditt skal være?

Hver gang motgang har meldt seg i livet, har det tøffeste vært å snu det hele til lærdom. Når lærdommen viser seg snus alt til en eufori av forståelse. Jeg er stolt av meg selv for å følge drømmene mine. For å våge nye ting og nye retninger til å utvikle meg selv. Vi mennesker har et enormt potensiale til å stadig utvikle oss. Hvorfor skal vi ikke lære oss å ta dette ordentlig i bruk? Vil du angre på alt du ikke gjorde?

Vi kan alltid velge å være litt fanget i en annen virkelighet enn hva vi egentlig vil, men da skal man vite hvem man gjør det for. For hvis du ikke er villig til å leve i sannhet for deg selv, hvem er det du velger å leve på en løgn for? Og hvorfor skal andre leve i sannhet til deg? Livet er fantastisk når man lar det skje.

Det er så mye som skjer rundt oss, og i en verden full av bekymringer, med overdoser av inntrykk, ønsker jeg å dele hvordan man kan lære seg å finne balanse i en hektisk hverdag. Stress og indre uro er mer utbredt enn noen gang. Rett og slett fordi at vi, i vår tid, aldri har lært oss å leve i harmoni med oss selv. Midt opp i all teknologi, urbanisering og automatisering, glemte vi oss selv et sted.

Ytre forståelse er et resultat av indre trygghet. Nettopp derfor er din indre styrke viktig. Styrke til å tørre å våge å være deg selv. Og styrke til å takle andres tolkning av deg.

En viktig leveregel kan for eksempel være: Å være tro nok mot seg selv, til å forstå at man skal lytte til seg selv når man ikke trives i hverdagen. Livet er for kort til å være ulykkelig. Bær ikke nag til andre, det ødelegger kun ditt eget liv. Bær ikke nag til deg selv, for det holder deg tilbake fra å oppnå det livet du egentlig ønsker å leve.

I treningsteamet som jeg startet for fire år siden, ønsker jeg at disse verdiene skal leve i seg selv. Jeg bærer ikke nag til noen for å ikke ha de samme meningene som meg. Det ville slitt meg ut og fratatt meg gleden over å møte mennesker. Å gjøre fine ting for mennesker, uansett hvor de kommer fra, gir meg utrolig mye. Gjennom teamjegliker har jeg hatt gleden av å bli kjent med så mange mennesker som jeg kanskje aldri hadde møtt på min vei. Gleden av å se andre mennesker få et bedre liv, den trumfer alt. Jeg vet at mennesker som er ensomme, kommer langt ved å bryte ut av komfortsonen. Du kan tilsynelatende være den mest suksessrike utad i sosiale medier, men likevel sitte med all din fritid i dyp ensomhet.

En sammenheng som er sikker, er at desto mer vi lytter til oss selv, som vi gjør når vi er glad i oss selv – desto sunnere og mer aktive liv lever vi.

I sommer leste jeg en bok, som jeg gjerne vil anbefale. Den heter «Raushetens Tid», og er skrevet av Kathrine Aspaas. Mens jeg leste kunne jeg sitte i fred og innse at jeg har misunnelse for andre, som jeg kan snu til beundring. Boken har vært en av sommerens beste lesninger. Lettlest med en hel rekke gode poeng og skildringer. Masse fakta og mange referanser til forskning.

En av de fineste tingene i livet er å forstå hvordan vi fungerer. Det er en livslang prosess å bli kjent med seg selv, men desto herligere å vite at man aldri blir utlært. Denne spenningen kan vare livet ut, men man må først forstå hvordan man skal omfavne forandring. Mange bruker hele livet på å dagdrømme om det livet de egentlig vil ha, uten å forstå at det er mulig å gjennomføre det. En forandring skjer ikke uten at man gjør noe annerledes. Ingenting er umulig. Din dedikasjon til en oppgave utgjør resultatet av oppgaven, og hvis noe slår ut en annen vei enn man ønsker, så er det nok en pekepinn til hvordan du skal takle neste oppgave.

Lykke er uavhengig av det ytre. Men effekten av lykke vil som regel føre til et sunnere ytre. Mennesker som ikke klarer å spise sunt og ta vare på seg selv, har som regel noe bagasje de ikke har åpnet. Noe som trenger å slippe ut. Noe som trenger å bli hørt og forstått. Noe som en overvektig eller undervektig selv trenger å forstå. Det er aldri for sent. Du er aldri for gammel eller for ung. Det er alltid håp. Jeg ønsker å motivere andre til å ta grep om livet, for det er det det handler om. Å ta ansvar for seg selv. Lytte til seg selv. Lære hvordan man lytter til seg selv.

Det er ingen andre enn du selv som er ansvarlig for din lykke.

Anette-Marie

PS: Hvis du ønsker å lese mer om Teamjegliker – klikk her. 

1 kommentar

  1. Et godt skrevet innlegg med mange gode poeng. Det er som du sier: lykke kommer innenfra, og det er ingen andre som har ansvaret for vår lykke enn oss selv.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *