Å velge vekk venner

Her er jeg igjen, litt sent på kvelden. Denne helgen har jeg all grunn til å være sent ute med innlegget, det har jo tross alt vært Halloween-fest her i kåken. Jentungen hadde sin første alene hjemme-fest, og det gikk veldig bra. Jeg holdt meg i nærheten og var på date på en restaurant, mens jentene koste seg med dans, godteri, pizza og diskolys. Da jeg kom hjem hadde hun og et par overnattingsgjester ryddet opp alt etter festen. Stolt mamma!

Mitt personlige tema for denne uken har vært å rydde i hvem jeg omgås, atter en gang. Det er en oppvask man gjerne kan ta en gang i året. Vi forandrer oss og verdiene våre forandrer seg. Hvis du har mål i livet du vil oppnå, må du sørge for å planlegge dagene dine slik at du beveger deg mot målet. Ingen lynnedslag vil slå ned og endre alt for deg, det er du som må gjøre det.

Vi skal bry oss mye om noen ting, og enda mer om andre. Vi opplever perioder hvor vi blir sugd inn i et miljø og higer etter noe vi ikke vet hva er, for senere å se at det ikke var noe å hige etter.

Å oppdra seg selv er slettes ikke dumt. Vi lærer mye av det. Vi lærer å sette grenser, og vi forstår plutselig andre sine grenser også. Vi lærer at noen som utgir seg som en venn, ikke nødvendigvis er det. Når en person trenger deg mye, kan det være vanskelig å se at du selv ikke trenger dem.

For det føles godt at noen velger å være lei seg foran deg, for man føler seg jo som den utvalgte vennen. Og det er fint med tillit, men er den gjensidig?

Noen manipulerer, og andre manipulerer med å si at du manipulerer. For hvem ønsker vel å høre at de er manipulerende?

Du rydder kalenderen din, men hvilken venn forplikter seg og setter av tid for deg? Hvis du er villig til å bruke din tid når en venn trenger deg, kanskje til og med droppe noe annet for å stille opp, er du da i visshet om at din venn vil gjøre det samme?

Livet er fullt av prøvelser. Skuffelser. Sorg. Tester. Og masse annet gøy. Og jeg tror hemmeligheten ligger i å finne ut hvordan man kan lære fra det kjipe. Hvordan man kan ta ting man overtenker litt mindre seriøst, og heller ta ting man tar for gitt – mye mer seriøst.

Som hvem man gir sin tid til. Og tid, det er kanskje det eneste du ikke kan bruke penger på for å få mer av. Det er begrenset. Og tiden går. Tikk, takk. Ta seriøst mer av det du tar fot gitt. Som hvilken mennesker man ønsker å bli farget av.

Og noen ganger (ganske ofte) holder vi så fast i en liten positiv kvalitet hos et menneske, at vi helt fortrenger all dritten som følger med.

Dette er ditt liv. Mitt liv. Og hvordan vi tillater oss å la frykten for andres meninger styre hvordan vi selv lever, er helt og fullt vårt eget ansvar. Rydd i telefonboka, ofte. Velg med omhu og la det som frister akkurat nå, vike for det du ønsker der fremme. Det er ditt liv. Ditt ansvar.

Det var de klokeste ordene jeg kan dele fra eget liv denne uken. Har du opplevd lignende situasjoner? Del i kommentarfeltet, jeg vil lese! Snakkes neste søndag.

2 kommentarer

  1. Jeg trengte påminnes om det..sårt..men nå kjente jeg veldig på at «det kommer en tid hvor du må slutte krysse hav for noen som ikke ville hoppet over en sølepytt for deg engang». Takk!

    1. tingjegliker

      Så godt å lese, Line. <3 Takk som delte det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *